| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Skora Miłośnik FSO Atus Pierdus Plusus ... Gdańsk | 2003-12-08 20:07:53
No to jeszcze kable sprawdz, a czy przypadkiem nie ubywa plynu z chodnicy? |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-12-09 15:22:09 Witam , nie zanm się na polonezach GSI, sam miałem kiedyś Poloneza '91 1.5 SLE silnik AB (85KM).
Co do wyżej podanego problemu to sądzę żemoże to być wina sondy, ponieważ na gazie wiele czujników jest odciętych to silnik daje się uruchomić, ciężko ponieważ do dobrej pracy na LPG wymagana jest temp. minimum 15st.C.. Wg. mnie jest to wina układu zasilani a Pb i stawiam na dwie rzeczy (nie wiem jak to wygląda w silniku GSi ) : wtryskiwacz odpowiedzialny za dawkowanie paliwa podczas tzw. ssania lub wspomniana już sonda lambda. Pozdrófka |
Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2003-12-10 20:45:02 W poprzednia zimę miałem problemy z odpalaniem swojego gli, a mianowicie żeby go odpalić trzeba było go kręcic ok 5 min aby załapał. Jak łapał jeden cylinder to trzeba było mu jeszcze rozrusznikiem pomagać bo jak łąpały już dwa to silnik jakos chdził aż do momentu załapania wszystkich cylindrów. Winny okazał się czujnik temperatury silnika (z jego pomiarów wynikało że gdy silnik jest zimny po nocy on wskazywał zą silnik ma mniej więcej 50 st.) i komp dawkował paliwo jak do silnika ciepłego. Co ciekawe komp. nie wykrywał usterki czujnika.
Tak więc problemy odpalania moga być spowodowane tym czujnikiem. Radze to sprawdzić bo poco kombinować z przełaczniem benzyny i gazu a pozatym szkoda rozrusznika. |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2006-10-05 20:30:06 A może masz skopany zawór pochłaniacza par paliwa? Za bardzo Ci wzbogaca mieszankę na zimnym silniku i wtedy silnik się zalewa? |
iquest Miłośnik FSO PAPlus GSI Kraków | 2006-10-14 11:12:37 Zwrócie uwage na podłączenie cewki przy stacyjce,lubi sie luzowac wtyczka przyłaczeniowa. |