SUPERSPRINT-Tychy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
19.09 w Tychach na torze Fiata jest imprezka. Czy ktoś z klubowiczów jedzie się pościgać? Ja już wysłałem zgłoszonko
Próba jest asfaltowo-betonowa, pętla 5 km, bardzo szybka, najszybsi rozpędzają swoje bolidy do 180 km/h! Wjazd 100 zeta.
Konkurencja dla Limanowej, niestety.

bartek rajpold swoim pugiem lecial 200km/h bardzo fajna imprezka.polecam

Byłem wczoraj na Supersprincie. Startowało 90 !!! załóg, było pare aut z Krakowa, malce, cienkie i łada. Ogólne wrażenia- super imprezka Pogoda dopisała, tor był dość szybki. Panie i Panowie, na Śląsku to mają takie fury, że u nas to lipa jest straszna. Niestety 140KM w mojej klasie to za mało!!! Ale co pojeżdziłem to moje! Był niestety jeden Bardzo grożny wypadek CC na szybkim łuku wypadł z toru, przeleciał przez barierke i ściął drzewo. Stałem parę metrów od tego miejsca. Na szczęście chłopaki wyszli cało. Phornax-co się z Tobą stało? Miałeś pojechać?

[ wiadomość edytowana przez: domingo dnia 2004-09-20 09:13:36 ]

[ wiadomość edytowana przez: domingo dnia 2004-09-20 09:14:54 ]

pewnie to cc poszlo za mostkiem po szykanie w prawo??tam przynajmniej wszyscy laduja jezeli juz sie cos dzieje

Szkoda Mańka , podobno autko totalnie rozwalone, dobrze że chłopakom nic się nie stało...a co by było jakby to była seria bez klatki itp...

Cytat:
2004-09-20 09:38:18, zowa pisze:
pewnie to cc poszlo za mostkiem po szykanie w prawo??tam przynajmniej wszyscy laduja jezeli juz sie cos dzieje

Dokładnie tak, ostatnia szykana jakieś 200 m do mety! Potem zmienili ją na odwrotną. a wogóle to na sranie były te szykany!!!

Cytat:
2004-09-20 09:41:24, Konrad_P pisze:
Szkoda Mańka , podobno autko totalnie rozwalone, dobrze że chłopakom nic się nie stało...a co by było jakby to była seria bez klatki itp...

Przód poszedł w diabły, tylne koła urwane! Ale kabiny nie ruszyło, wg mnie uratowały ich szelki.

Witam
byłem w Tychach i też widziałem ten wypadek gdyby nie klatka i szelki ciężko by znimi było ale na szczęście nic sie nie stało.
Podajcie link-a lub napiszcie kto wygrał. pozdrawiam tomii

Na stronie www.rajdy-tychy.prv.pl jest troche zdjęć z SuperSprintu, m.in. po dzwonie
Szkoda tego cieniasa, ale najważniejsze jest to że nic nikomu się nie stało...
Jeden z naocznych świadków gdzieś napisał, że kierowca potrącił tą szykane, opona się dostała pod płyte przez co koła znalazły się w powietrzu, samochód "nie chciał" skręcić no i poleciał prosto, po czym wyskoczył z toru na drzewa.

Co do wyników, to pewnie za jakiś czas będą na hodze.

dzięki Layer za linka, nawet sie Dominik na fotkach załapał
Tutaj 3 fotki od Dominika z wypadku Mańka:
1
2
3
Niska jakość bo robione telefonem.

są jeszcze fotki na www.proaxer.com/auto

Ciekawe jakie będą wyniki imprezy Były tylko 2 przejazdy z powodu wypadku. W pierwszym pojechałem z jedną dziewczyną , i oczywiście pomyliłem trochę trasę. A w drugim auto które jechało przede mną rozbiło szykanę z opon i musiałem sie zatrzymac żeby ją ominąć. Ale nie żałuję, polecam wszystkim i wybieram się 02.10 do Chorzowa na Autodrom (może ktoś tam był?).

na ja byłem w tym roku na Imielinie (na oglądarce) i tor jest naprawde super, szkoda że w Kraku czegoś takiego nie ma.

Cytat:
2004-09-22 10:47:47, Konrad_P pisze:
na ja byłem w tym roku na Imielinie (na oglądarce) i tor jest naprawde super, szkoda że w Kraku czegoś takiego nie ma.

CZYLI mam jechać?

Domingo pytał o tor w Chorzowie, a Ty Konrad chyba pisałeś o torze Fiata w Tychach, gdzie jest odcinek na Pokalu.

Domingo jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda tor w Chorzowie to zerknij TUTAJ - zdjęcia i filmiki m.in. z SuperSprintów na tym torze.

a to sorki, nie wiedziałem że jest jeszcze tor w Chorzowie, zawsze kojarzyłem Tychy
aha ten w Chorzowie to jest tor policyjny czy jakoś tak ?

[ wiadomość edytowana przez: konrad_p dnia 2004-09-22 20:45:11 ]

Tak, ten tor chyba należy do Policji.