DOHC Pompa wody

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam DOHC 2000 ale z Ritmo Abarth i ta franca ma inną pompę wody więc po 1 jeżeli ktosik wie to proszę o info czy do tego silnika pasuje pompa od 2000 ze 131 lub 132 (chodzi mi o pompę bez koła pasowego - bo koło muszę mieć od ritmo - nieliniowość kół pasowych) oraz gdzie taką pompę zorganizować za niewielki pieniądze (działającą) - może ktoś ma do sprzedania?

zobacze ile mam pomp i w jakim stanie na stanie i dam Ci znac. Chyba ze chcesz sie bawic w regeneracje (wstawienie polonezowskiego lozyska i uszczelniacza) to podesle Ci korpus

Super by było jakbyś cosik znalazł bardzo chętnie odkupę - z łaski swojej zmierz długość pompy od przylgi uszczelki do powierzchni głowicy na którą przykręca się koło pasowe.
Dzięki

Znalazłeś coś?

A moja pompa wody nie ma połowy łopatek - Kosa, moze tez cos dla mnie znajdziesz?

ja do swojego (mam nadzieje że chwilowo nie jeżdzącego)1.6 kupowalem nową cena -niepamiętam bo to ponad rok temu bylo ale coś ok. 90zl(chyba).
wiem że to nie jest malo ale wiesz że Ci silnik sie nie przegrzeje(no chyba ze termostat też jest do wymiany)

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

sprawa wyglada tak- mam luzem pompe od 131 ohv- stan raczej dobry, pompe do moej dwulitrowki, z przyspawanym kolem pasowym do wirnika (co za debil to robil?!) i pompe z rozsypanyum lozyskiem i startym tym kolem z lopatkami. Pierwsza pewnie jescze pochodzi, pozostale to niezly material do regeneracji (pod warunkeim zakupienia lozyska i uszcelniacza i odpowiednich resztek pompy poloneza). musze pomierzyc te dwie ktore jeszcze maja wirnik na swoim miejscu....

Kosa daj mi znać ile chcesz za tą pompę kadłub z rozsypanym łożyskiem i startym kołem z łopatkami - byle nie przyspawane było koło (oby dało się przykręcić inne) moja pompa ma bebechy dobre ale jak pisałem jest od ritmo a tam był inny obieg wody i generalnie potrzebuję kadłub.
Jeszcze jedno - łożyska i uszczelniacz pasują od poldka 1600?