KUMPUTER POKLADOWY W BMW SERI 5 !! WAZNE !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam bardzo wazne pytanie do was !!!!! Co oznacza pojecie w komputerze pokladowym ( Getriebprogram ) z gory dziekuje za pomoc !! POZDRAWIAM !!!!

Wedlug mnie problem z automatyczna skrzynia biegow!

No tak myslalem wlasnie ale jaki to moze byc problem skoro wszystko gra .. mam co jedyne taki motyw ze jezdze sobie zalozmy na trybie ekonomik i mam zaswiecone dwie literki z prawej strony ekranu ( E i D ) przy sportowym trybie ( S i D ) przy cofaniu ( E i R ) lub ( S i R ) .... i czasem ( zadko ) w czasie jazdy pojawia mi sie wlasnie napis ( Getriebprogram ) i gasna te literki okreslajace jakim trybem jade , poprostu nieswieci sie nic !! dziwna sprawa ? ( kick-down jest aktywny ) Moze ktos wie o co chodzi lub cos podejzewa z gory dziekuje .... Baran V8 dzieki za odpowiedz na posta Pozdrawiam !!!

Raczej nikt tobie nie pomoze!
skomplikowana sprawa!
Podjedz do jakiegos serwisu ,moze nawet KTS cos wykryje i wykasuja blad jezeli bedzie taka opcja!
pozdrawiam!

To znaczy że skrzynia przechodzi w tryb pracy awaryjnej. Coś się dzieje prawdopodobnie z elektroniką (moduł sterowania??!!). Podpiąć pod komputer na warsztacie powinno pokazać co się dzieje.

Piotrek V12 dzieki za pomoc , bede mosial to sprawdzic . Patrzylem troche w instrukcje obslugi i niewiele jest napisane. Co prawda ten napis pojawia sie bardzo zadko i wszystko wraca do normy gdy zgasze silnik i uruchomie ponownie ale lepiej to sprawdzic .. wielkie dzieki za pomoc !! Pozdrawiam

To normalne że po wyłączeniu silnika i stacyjnki wszystko wraca do normy i dobitnie wskazuje na błędy komputera sterującego. Po wyłączeniu zapłonu następuje reset i jest OK jak w domowym kompie.Pozdrawiam.