Czy warto kupić BMW 518

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.
Mam dokupienia za dobre pieniadze BMW 518 rocznik 94' z silnikiem M43, który ma zrobione na tym silniku około 110 tys.
Samochód oczywiscie jest z Niemiec. Nie mam pojecia na temat kosztów eksploatacji tego samochodu, mysle także nad mozliwościa założenia gazu. Proszę o jakieś pomocne rady i krótką charakterystyke tego samochodu. Zastanawiam się także nad Audi 100 lub Volkswagen Passat Variant. Co lepiej wybrać?
Z góry Dziękuję.
Darek

Nikt nie ma zdania na temat tego samochodu?
Wiem, że to jak na "prawdziwe" BMW to mały silnik, ale to będzie mój pierwszy samochód tej marki i dopiero sie muszę do niej przekonać. Najtrudniej przekonać żonę, bo mi sie bardzo podoba i chyba na nią zachorowałem.
pozdrówka

Witam - po 1wsze zapomnij że masz żone!, nigdy nie daj kobiecie decydować o aucie, bo skończysz w jakimś różowym "Ka"
Jeżeli chodzi o bmw 518 to 1.8 jest stanowczo za małym silnikiem, radzę rozejrzeć się za 2.0 - szczególnie jeżeli chcesz zakładać gaz! Spalanie prawie to samo a jazda całkiem inna.
Jeździłem 518 w manualnej skrzyni biegów i jakoś to jechało nie można nażekać, ale spalało prawie tyle samo co 2.0, więc gdzie tutaj sens!? Po za tym 520 będzie Ci łatwiej sprzedać!
Jeżeli chodzi o koszta części to się nie przestraszysz!, wszystko w normie, jak nie taniej od innych, bo gdzie się nie ruszysz to coś można kupić.

witam
sorry ze tak troche z innej beczki. jak zdiac klapke od wlewu paliwa w bmw 5 ? rocznik gdzies 94

Zgadzam sie z Aldikiem !! Moj koles tez mial BMW 518 i spalala mu 12 litrow !!!!! szok jak na 16 zaworowy 4 cylindrowy motor lepiej kupic BMW z silnikiem minimum 2.0 -spalanie te same lub bardzo podobne i lepsze osiagi Pozdrawiam

EEE.Minimum 525 Chociaż 530 mniej spala bo miałem jedno i drugie.

TAKA MAŁA UWAGA Z MOJEJ STRONY. SILNIKA 1,8 W E-34 WSTYDZIŁA SIĘ SAMA FABRYKA BMW BO NAWET NIE ZAKŁADALI NA NICH ZNACZKA Z TYŁU. BYŁA TO WERSJA DLA MNIEJ ZAMOŻNYCHI NIE POTRZEBUJĄCYCH OSIĄGÓW NA DOBRYM POZIOMIE. ZDECYDOWANIE DORADZAM 2 LITRY 24V.