[126p]Przerejestrowanie auta!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam...
Chcialem sie dowiedziec, jakie sa koszta przerejestrowania samochodu. Kupilem 126p na nowych blachach za 800pln. Nie wiem ile mnie skasuja za wyrobienie dowodu rejestracyjnego. Wielkie thx za pomoc!

193zł jezeli zmienisz tablice. Ale lepiej poczekac do poazdziernika bo wchodzą dowody bez numerow silnika.

ale i tak nr silnika beda w wydziale komunikacji

ja zapłaciłem za przerejestrowanie z wydaniem blach 161zł, ale mam pytanie, przerejestrowałem samochód a jak wiadomo OC przechodzi na mnie z poprzedniego właściciela, kończy sie w grudniu, ale czy musze koniecznie teraz isc do PZU i przepisac na siebie?czy moge narazie jezdzic z tym OC, nowym dowodem i umową?, powiedzcie bo sam niewiem a zbytnio niechce mi sie isc

Powinienes przepisac je na siebie. Dostaniesz poprostu taki aneks do tej polisy ktora masz teraz. Jezeli poprzedni właściciel mial 60% a ty masz np. 40% to będziesz musial doplacic 20%.
Musisz im jeszcze przedstawic zaświadczenie o zniżkach.

koles miał 55% i auto było na wspoołwłasnosc, zreszta teraz tez jest na współwłasnosc bo ojciec jest właścicielem a ja współ, ojciec ma 70%,ja mam zero bo to moje pierwsze auto, wiec ile znizek poleci ojcu i czy będe musiał cos dopłacic?

Jezeli masz prwako poniczej 3 lat i masz ponizej 25 lat to w Pzu odejmuja chyba 20%-30%
Ale nie jestem pewien.
Zadzwoń do PZU i bedziesz wszystko wiedzial.