| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-11-26 09:36:35 Hudini, jeśli dobrze pamiętam to ktoś się już wypowiadał na ten temat , wrzuć to na wyszukiwarkę na forum , a odpowiedź sama się znajdzie.
Pozdr. |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2002-11-26 11:08:02 Temat stary jak ta strona i ciągle powraca Odpowiedz: jedz do barana gazownika i powiedz żeby ci dobrze podłączył kompa. |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-11-26 12:33:07 Odpoweim tak, ja mam gaz od 3 lat w motorze 1.8 firmy Bedini, z kompem i nigdy nie miałem problemu z kontrolką, a więc twój gazownik to partacz. No ale co zrobić należy wiercić dalej. Może zawór faktycznie szwankuje
|
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2002-11-26 13:00:00
Błędne przypuszczenie.!!!!!!!!!! tu ludzie już na tym zęby zjedli to jest wina zlego podłączenia a moze raczje złego dostosowania kompa do gazu ja mam zrobione czary mary i mi się nieświeci kontrolka na gazie ale jak z powodu LPG oczywiście bo tak działa (nie jest odcieta) a jak gazownik jest dupa wołowa to będzie co kicior wciskać... mi to robił super szpec elektronik bo gazownik też powiedział że się nieda. ' kosztowało 200zł ale od 2,5 roku jeszcze mi się kontrolka niezaświeciła z powodu LPG. tylko z innych np: przerwa w obwodzie czujnika temperatury... i wtedy świeciła cały czas obojętnie czy na LPG czy na PB... |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-11-26 13:03:30 Zakładałem na Rakowieckiej w Wawie, dokładnego adresu nie pamiętam. Przejechałem bez przeglądu i regulacji ponad 80.000km, po ostatnim, przeglądzie, regeneracji jest extra, załozyłem sobie wreszcie zaworek bezpieczeństwa , tzw. grzybek.
Pozdr. |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2002-11-27 07:51:18 NO kolega coś nam tu zarzuca brak wiedzy no no jak bym był ostrożny z takimi stwierdzieniami.!!! Hehe mówisz że świecenie lampki to nic zlego no to niech ci świeci ja tam wole żeby komputer chodził prawidłowo a nie w trybie awaryjnym z zawyrzonymi paranetrami pracy wtrysków i mało inteligentnym interpretowaniniem mapy sondy lambda oraz temperatur.... A potem ktoś się dziwi że mu pali 14l LPG..... |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-11-28 11:31:54 co do Firmy Brew-El na Rakowieckiej to nie zgodzę się by była kiepska, ja mam instalację od nich od trzech lat i jest okey. Pracował tam mój kolega i wiem żę jeśli chodzi o znajomość samochodów DU to są profesjonalistami (dzięki temu współpracowali jako pierwsi z DU-FSO i montowali instalacje na gwarancji), jak ktoś jedzie do Zdziśka z okolic Pścimia Dolnego, to może się spodziewać że mu spieprzy instalację.
:x [ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2002-11-28 11:34:35 ] |