Kalibracja KME AKME - warszawa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

na początek cos o sobie
jestem z warszawy i jeżdżę kwadratowymi autami (volvo)

mam problem z kalibracją instalacji ( po wymianie filtrów, regeneracji reduktora)

zestaw: centralka KME AKME; wtryskiwacze czerwone valteki; reduktor KME silwer; silnik 2,9 R6 ASB

kalibracje starałem się robić zgodnie z instrukcja
po zrobieniu auto-kalibracji i zebraniu mapy benzyny zaczynają sie problemy ... na biegu jałowym jest ok sonda sobie faluje, czasy wtrysków stabilne, po włączeniu D lub R obroty lekko spadają ale jest dalej ok w czasie jazdy przy hamowaniu auto gaśnie przy załączeniu klimatyzacji auto gaśnie
na wskazaniach oscyloskopu lecą na łeb czasy wtrysku benzyny przy podaniu obciążenia na niskich obrotach na moment głupieje sonda ( pokazuje albo ubogo albo bogato brak reguły, czasami na tych samych nastawach )
nie jestem w stanie zrobić dobrej mapy gazu bo auto przy hamowaniu gaśnie. ze szczątkowych map wychodzi ze config jest w miarę trafiony
na jakich minimalnych czasach stabilnie pracują czerwone valteki ?
benzyna na wolnych schodzi czasami poniżej 4 ms

Porób screeny z programu, ustawień podstawowych i zaawansowanych, konfiguracji, mapy, kalibracji.

Jaka średnica dysz, jaka moc silnika?

Ogólnie to masz kiepskie wtryskiwacze i trzeba by było zacząć od ich wymiany na np. Hana2000, później dobrze przeprowadzić kalibrację i autko będzie śmigać aż miło.

A jakie masz te Valteki typ 30 czy 34?

alo

wtryskiwacze valteki 30
powoli ogarniam temat (mechanik rzeźnik przykręcił na sile cewki - popękały izolatory i pękła jedna cewka ) uszkodzone wymieniłem i jest ok

przy okazji warsztat piwońauto na piwoniowej w warszawie lepiej omijać szerokim łukiem...

w tej chwili auto jeździ ładnie ale gaśnie na załączonym biegu na wolnych obrotach przy włączonej klimie

diagnostykę robie na innym laptopie jak zrobię zrzuty ekranu podepnę

moc silnika 211 KM nie znam średnicy dysz ( auto kalibracja wykazała, że dysze w normie - nie wiem na ile to jest miarodajny test )

jest jakaś metoda pomiaru średnic dysz bez ich wykręcenia?