Jak zmienić próg obrotów zmiany PB -> LPG, LOVATO??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
jak chce odpalić samochód z rana (zimny) to po odpaleniu na PB odrazu przełącza się na LPG i gaśnie. Jak jest ciepły to zapala na PB i po dodaniu "gazu" przełącza się na LPG i jest git.
wiem że można ustawić przy jakich obrotach ma przełączać się samochód z PB na gaz przez sterownik (przełącznik) w kabinie. (bez dodatkowych narzędzi) Mam przełącznik lovato M198.
Jaka jest procedura??

Zdjęcie sterownika:
www.lovatogas.com/catalogodef/lovato/inglese/commutatori/commutatori.html

Ja mam od niedawna instalację Elpigaz, miałem to samo - po odpaleniu na PB zimnego silnika, wchodził na wyższe obroty, natychmiast przełączał się na LPG i gasł.
W mojej instalacji, na tylniej ściance przełącznika PB/LPG umiejscowionego na kokpicie jest potencjometr montażowy, który małym śrubokrętem należy podregulować na przełączanie przy wyższych obrotach.

Ja nie mam żadnego potencjometru

A czy masz czujnik temperatury? Jesli go nie ma to sterownik w ogole nie bierze pod uwage tego parametru i przelacza jak tylko sa wystarczajace obroty. A o potencjometrze z tylu przalacznika to nie slysalem, ile ma ta instalacja z takim pokretlem?

nie wiem czy mam czujnik temp. Mam auto od 1,5 misiąca.
Instalacje z czujnikiem temp. też przełączają się przy określonych obrotach oczywiście po osiągnięciu odpowiedniej temp. tak więc nie widzę związku z tym czujnikiem.
Ja tylko chcę się dowiedzieć jak zmienić próg przy jakich obrotach zmieni się z PB na LPG.

Obawiam się, że trzeba będzie przeprogramować komputer od gazu.

Nie wydaje mi się, widziałem że gdy to robili gaziarze to nie podłączali maski. Tylko przy sterowniku coś ustawiali - nie wiem co dokładnie robili i dlatego niechce próbować na chybił trafił tylko się pytam.

Ustawiania obrotów przy przejsciu z PB na LPG ustawia sie przy podpiętym komputerze,tam mozna ustawić przy jakich obrotach ma się przełączać na gaz i przy jakiej temperaturze.
Tak ja to widziałem u gaziarza jak to robił.