Chciałbym mieć CB

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Oj zamarzyło mi się CB Radio podono to najllepszy antyradar ile cos takiego kosztuje i czy trzeba miec na to pozwolenie ?

heheheale trafilesI'em CB radio MasterWodzu polecam Alana(midlanda)78plus(nowy okolo500)do tego antenka LEM AT 1200(95pln)pozwolenie 84plnkonieczne,do zalatwienia w lokalnym oddziale Urzedu Regulacji telekomunikacji.co do radia mozna kupic taniej jakies uzywane ale jesli nie ma waznego swiadectwa zgodnosci(homologacji)nie zarejestrujesz takiego radia

A czemu juz nie masz CB ?

wodzu ja?mam caly czas.obecnie posiadam Alana48plus(400kanalow)i antenke ALAN TITANIUM300 zezwolenie do 03.2009 i zadnego mandatu po trasachno raz ale to akrat mialem wyciagniete radio

A ile takie cudo co Ty masz kosztuje ? 400 kanałów WOW

ten co ja mam kosztuje (nowy)okolo 650pln a antenka jakies 180jesli by Ci sie udalo zdobyc z papierami to polecam ONWE TURBO 120 kanalow i do auta super(nie do zajechania)pamietaj jednak ze w polsce jest dozwolone tylko 40 kanalow

CO DO RADIA SIEDZE JUZ OKOLO CZTERECH LAT W TYM !!!
CENA RADIA CB TO JUZ MOZESZ KUPIC OD 100ZŁ W GORE CZY DROZEJ TYM WIECEJ BAJEROW. A CO DO REJESTRACJI TO MUISZ MIEC RADIO NALEPIEJ PEWNE CZYLI TAKIE ZE WIESZ ZE NIEJEST TREFNE TO "A" (Z PAPIERAMI OD NIEGO) "B" SPRAWDZ PRZY ZAKUPIE CZY NIEBYLO GRZEBANE NAJLEPIEJ PO SIROBKACH A JESZCZE LEPIEJ JAK MA PLOMBE GWAR. SPRAWDZ CZY NIEBYLA ZERWANA . JEZELI BYLO GRZEBANE I COS W URT-CIE ZNAJDA ZE COS JEST Z NIM NIE TAK TO CI SKONFISKUJA I JESTES KASE W PLACY . A TAK PRYWATNIE TO NIE REJESTRUJ , TYLKO JAK WSADZISZ DO AUTA TO NAJLEPIEJ POD SIEDZENIE TAK ZEBY NIKT NIE WIDZIAL , BO MALO TEGO ZE CI SZYBE ZBIJA I ZAJE....... , TO JAK CIE DROGOWKA ZLAPIE Z WLACZONYM RADIEM TO ZEZWOLENIE CHCA (JAK CIE ZATRZYMAJA TO WYLACZ I SIEDZ SPOKOJNIE) TO MOJE RADY ????!!!!

A CO DO ONWY TURBO TO ZA CHINY TEGO NIE ZARAJESTRUJESZ "MA TAK ZWANE BANDY" CZYLI DODATKOWE KANALY ALE JAK TO ALAN NAPISAL TO DOZWOLONE JEST TYLKO 40 < JAK MASZ SOBIE KUPIC TO KUP SOBIE ONWE ZWYKLA ALBO UNIDENA PODSTAWE > NARA

A JESZCZE JEDNO TYLKO JAK JUZ KUPISZ TO DOBRZE SOBIE ANTENE ZESTRUJ DO CI KONCOWKE MOCY Z PALI I MASZ PO KASIE NIE OPLACI SIE ROBIC 1!!!! I NIE WLACZAJ SAMEGO RADIA BEZ ANTENY TEZ Z JARASZ KONCOWKE (ZNACZY NIE WOLAJ NIKOGO JAK NIEMASZ ANTENY LUB JAK MASZ NIE ZESTROJONA)

To jakim cudem alan Ty masz to radio z papierami ?

Grochu juz od 94roku mam radio,i troszke sie mylisz.mianowicie 1.URt wymaga swiadectwa zgodnosci lub homologacji
2.w rzadnym przypadku radia ci nie zabiora
3.jak cie lapnie drogowka a nie masz pozwolenia to nawet swiety boze nie pomoze(masz sprawe karna)
4.nie kupisz nowego radia za 100 pln(najtansze badziewie kosztuje okolo300)
no i tak poza tym to przez kilka lat zajmowalem sie zezwoleniami i serwisem CB.wiec wiem jak jest,a ostatnio wprowadzili takie zmiany ze jesli np miales juz kiedys zezwolenie nie musiz go przedluzac

1) ZGADZA SIE SIE (NO MUSISZ MIEC PAPIERY)
W'94R BYL PAR
2) CO DO KONFISKATY DO BYL SIE KUCIL ALE NIECHCE.
3)WLASNIE JAK CI LAPNIE ZE MASZ RADIO CO NIEMUSZA WIEDZIEC ZE MASZ !!
4)NIE MOWIE O NOWYM RADIU TYLKO UZYWANYM
WIEZE CI ZE SIE ZAJMOWALES RADIAMI CZEMU MAM CI NIE WIEZYC TYLKO JA MU PIESZE CO MA ZROBIC ALE CZEGO NIE MUSI ROBIC
A CO DO RAJESTRACJI TO SIE PRZYCZYNIAM ZE TEZ DO TEGO ZEREJESRUJ JE !!!
ALAN ZLE ODCZYTALES TO CO NAPISALEM

Na pewno je zarejestruje tylko zeby sie nie okazalo ze kupie radio ma za duzo kanalow i nie beda chcieli mi zarejestrowac

TO IDZIE LATWO SPRAWDZIC JAK BEDZIESZ MAIL JUZ UPATRZONE RADIO WEJDZ SOBIE NA STRONE PRODUCENTA I POCZYTAJ O NIM
MOJA RADA NIE KUPUJ KOTA W WORKU

Zanim kupie zapytam się Was poszukam w Internecie i pójde do specjalistycznego sklepu, który to sprzedaje, najpóźniej na wiosne będę mieć CB, myśłę, że będę mógł sobie to kupić na firmę, skoro auto mam na firmę to nie powinno być przeszkód no nie ?

mam laickie pytanie
o co chodzi z tym zestrojeniem anteny??

W KAZEEJ ANTENIE MASZ CEFKE DO STROJENIA LUB STROIK I TYM STROISZ ANTENE JEZELI NIE ZESTROISZ ANTENY MOZESZ SPALIC KONCOWKE MOCY W RADIU . TO LEPIEJ KUPIC NOWE NIEOPLACA SIE TEGO ROBIC

Cytat:
2003-11-20 22:51:28, grochu pisze:
A TAK PRYWATNIE TO NIE REJESTRUJ , TYLKO JAK WSADZISZ DO AUTA TO NAJLEPIEJ POD SIEDZENIE TAK ZEBY NIKT NIE WIDZIAL , BO MALO TEGO ZE CI SZYBE ZBIJA I ZAJE....... , TO JAK CIE DROGOWKA ZLAPIE Z WLACZONYM RADIEM TO ZEZWOLENIE CHCA (JAK CIE ZATRZYMAJA TO WYLACZ I SIEDZ SPOKOJNIE) TO MOJE RADY ????!!!!

zgadza sie jak cie capna to masz przechlapane

ja osobiście nie jestem CB-istą tylko Krótkofalowcem wiec moja sytuaca podczas kobtroli jest leprza i moge mieć CB-radio nawet bez plomby i powiedzieć ze jest do pracy mobilowej na 28 MHz i nie maja mi prawa tknąć urzadzenia a to ze jest aktualnie na paśmie CB to ze aktualnie sobie słucham

co do anteny to powinieneś wiedzieć ze w przypadku wiekrzości anten GP (pionowych) skracanych cewką lub rezonansem powinno sie ją zestroić nieważne czy nowa czy używana
trzeba też pamietać o dobrej masie anteny

wodzu kupujac nowe radio w sklepie prawie wszystkie maja homologacje i sa poblokowane do podstawowej czterdziestki

tak i ja przypominam o MASIE , bo jak będzie licha to efekt też żaden. a co do CB to i ja mam same pozytywne opinie: korki, radary. co do radia to polecam do autka jakieś w miare podstawowe, bo po co ci bajery jak jedziesz to i tak nie masz sie czasu bawić (u starych w aucie jest alan 28 i jak dla mnie to troche kiepsko jak coś przestawisz przypadkiem i potem szukasz funkcji na nowo) ja mam onwe (wcześniej midlum =alana , ale końcówka sie spaliła) i sobie chwale.
acha są dwa gł. kanały 19 mobilowy i 28 ogólny , no i 9.
pozdro dla wszystkich mobilowców
fiacior sosnowiec