MotoNews.pl

Kreci...nie kreci...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...ostatnio zorientowalem sie ze mam dosc zabawny problem z z moja furka...raz kreci, raz nie...generalnie aku jest nowy nowy, prad jest (wszystkie podzespoly elektryczne dzialaja jak trzeba, kontrolka ladowania sie nie pali)...jednak furka jak ma ochote to zaskoczy od przekrecenia kluczyka...zadnego szemrania...ale sa takie momenty ze milczy jak zaklety i nawet nie sprobuje zakrecic...jaka jest wasza diagnoza...?

Szczoteczki do wymiany, komutator do przetoczenia a jak nie pomoże to trzeba szukać dalej.

Witam mialem podobny problem u siebie ,zaczalem sam dochodzic przyczyny i okazalo sie ze niezawsze laczy mi przewod idacy zez stacyjki do automatu rozrusznika,pociagnalem nowy przewod i problem zniknal.Mam juz swiety spokoj .Sprawdz droznosc przewodu,moze rozrusznik niedostaje sygnalu ze stacyjki jak u mnie. Pozdrawiem.

Proponuje przejrzeć także przekaźnik M15 rozrusznika oraz czujnik przy pedale sprzęgła (załączający cewkę przekaźnika ), przewód masowy silnika.

Jeżeli nie masz schematów elektrycznych to zajrzyj na:

LINK
w zakładce "shop" i "body electrical system"
Powodzenia

[ wiadomość edytowana przez: doogas dnia 2004-08-14 11:00:01 ]

u mnie jak nie zaskakiwal to byly szczotki do wymiany, koszt w ASO cos ok 60 zl ale w inny napewno taniej kupisz (jezeli to bedzie to) powodzenia :0

Moga byc i szczotki ale slychac by bylo klapanie automatu.Trzeba sie przysluchac jesli slychac automat to najprawdopodobniej beda szczotki.Ja zaczal bym jednak od sprawdzenia czu automat dostaje napiecie i czy przez jego styki przeplywa prad ,bo moga byc tez nadpalone styki,pozniej czepialbym sie reszty zaczynajac oczywiscie od szczotek.narka.

Również powodem tych objawów moga być wytarte styki w stacyjce. To też trzeba sprawdzić.

Najprosciej przylozyc zarowke do wsowki od automatu i sie okaze .Jesli tam jest napiecie to przylozylbym zarowke na wyjsciu styku na rozrusznik,jesli tam tez bedzie tzn. ze moga byc to szczotki oby nic wiecej.narka.