Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-08-05 10:02:33 Szczoteczki do wymiany, komutator do przetoczenia a jak nie pomoże to trzeba szukać dalej. |
![]() zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-08-05 14:50:54 Witam mialem podobny problem u siebie ,zaczalem sam dochodzic przyczyny i okazalo sie ze niezawsze laczy mi przewod idacy zez stacyjki do automatu rozrusznika,pociagnalem nowy przewod i problem zniknal.Mam juz swiety spokoj .Sprawdz droznosc przewodu,moze rozrusznik niedostaje sygnalu ze stacyjki jak u mnie. Pozdrawiem.
![]() |
bolekcbx Hyundai Sonata lublin | 2004-08-13 07:14:24 Proponuje przejrzeć także przekaźnik M15 rozrusznika oraz czujnik przy pedale sprzęgła (załączający cewkę przekaźnika ), przewód masowy silnika.
Jeżeli nie masz schematów elektrycznych to zajrzyj na: LINK w zakładce "shop" i "body electrical system" Powodzenia [ wiadomość edytowana przez: doogas dnia 2004-08-14 11:00:01 ] |
Dawciol HF MEMBER Hyundai Pony GLS Piekary Śląskie | 2004-08-13 17:19:50 u mnie jak nie zaskakiwal to byly szczotki do wymiany, koszt w ASO cos ok 60 zl ale w inny napewno taniej kupisz (jezeli to bedzie to) powodzenia :0
|
![]() zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-08-14 00:51:40 Moga byc i szczotki ale slychac by bylo klapanie automatu.Trzeba sie przysluchac jesli slychac automat to najprawdopodobniej beda szczotki.Ja zaczal bym jednak od sprawdzenia czu automat dostaje napiecie i czy przez jego styki przeplywa prad ,bo moga byc tez nadpalone styki,pozniej czepialbym sie reszty zaczynajac oczywiscie od szczotek.narka. |
![]() Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-08-14 00:57:53 Również powodem tych objawów moga być wytarte styki w stacyjce. To też trzeba sprawdzić. |
![]() zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-08-14 01:28:37 Najprosciej przylozyc zarowke do wsowki od automatu i sie okaze .Jesli tam jest napiecie to przylozylbym zarowke na wyjsciu styku na rozrusznik,jesli tam tez bedzie tzn. ze moga byc to szczotki oby nic wiecej.narka. |