Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2004-07-24 09:02:42 Panowie szukałem takiego tematu lecz nie znalazlem.wczoraj wieczorem wracalem do domu i nagle jak stanalem i lekko hamulec popuscilem to slychac w przednim kole taki zgrzyt natomiast jak jade to auto dosc mocno sciaga w prawą strone i hamuje jadac z gory.lecz hamulce sa w porzadku gdyby tloczek sie zapiekl to pedal wchodzilby gleboko a hamulce sa takie jakie byly.powiedzcie czy to moze byc łożysko z przodu i jaka jest jego cena + cena za robote pozdrawiam. |
![]() will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2004-07-24 15:00:49 panowie rozebralem wszystko okazalo sie ze tloczek nie rusza sie probowalem go wepchnac spowrotem zalalem plynem hamulcowym ale niestety nie moge go wyciagnac macie jakies porady jak to zrobic zeby chociaz troszke drgnal???klocki w porzadku jeszcze ponad polowa jest tarcza nie zla.teraz zamienilem klocki i strasznie trzeszcza jak sie jedzie czy to kwestia dopasowania sie do tarcz???mam nadzieje.
i jezdzic z tym do poniedzialku czy raczej nie? [ wiadomość edytowana przez: will dnia 2004-07-24 15:03:56 ] [ wiadomość edytowana przez: will dnia 2004-07-24 15:07:07 ] |
![]() will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2004-07-24 23:48:58 Panowie teraz mam taki problem gdy mam sciagniety zacisk z tłoczkiem tarcza obraca sie bez problemu jednak kiedy naloze zacisk z tłoczkiem zachowuje sie jakby non stop hamowal klocki mocno przywieraja do tarczy i tarcza ani rusz.a jak sie jedzie to dzwiek straszny i gora tarczy jest prawie zjechana do golego metalu cos tam ociera co to moze byc panowie ratujcie stracilem caly dzien i nic jeszcze gorzej.aha czemu nie zamieniac klockow?? |
![]() will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2004-07-25 09:06:57 czy ktos moze mi pomoc?????przeszukalem forum ale nic nie znalazlem tzn takiego problemu jak ja mam.
[ wiadomość edytowana przez: will dnia 2004-07-25 09:19:08 ] |
korek Miłośnik FSO Polski Fiat 125p Gdańsk/Warszawa | 2004-07-25 10:27:41 Czy zaciski są takie same jak w DF? ![]() |
![]() will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2004-07-25 10:51:00 tak sa te same ! |
![]() will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2004-07-25 11:17:17
|
korek Miłośnik FSO Polski Fiat 125p Gdańsk/Warszawa | 2004-07-25 11:32:28 Musi być wrednie zapieczony. Nie da rady, GDA ma racje, trzeba wymieniać. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2004-07-25 12:11:57 dobrze ten co nie wychodzi rozumiem wymiana.ale z drugiej strony drugi tloczek wyciagnalem nie do konca!!zeby nie zapowietrzyc nasmarowalem dalem nowa uszczelke i wsunalem do konca bez problemu ale jak nakladam na klocki to je dociska na maxa ze tarcza ani rusz???o ten problem mi chodzi ???czy to tez zapiekanie? |
![]() BolimA Miłośnik FSO PF '81 / E34 '90 Warszawa - Wola | 2004-07-25 18:03:31 Wtrace swoje "trzy grosze".
Nie widze sensu walki z odkrecaniem elastycznych przewodow hamulcowych od przewodow metalowych. Najprawdopodobniej przewody metalowe w w/w przypadku nie byly nigdy zmieniane, wiec przy okazji remontu zaciskow powinno sie je wymienic razem z elastycznymi. Jest to koszt rzedu 15-18 pln za przewod (przod, tyl to troszke inna bajka), wiec robiac remont calego ukladu chyba warto zainwestowac te pare groszy i miec zrobione wszystko od A do Z. |
![]() will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2004-07-25 22:18:00 Panowie dziekuje za wszystko nie chce zapeszac musze troszke pojezdzic az klocki sie dotrą.na razie tloczki oba wyczyszczone nasmarowane, wchodza i wychodza ![]() ![]() ![]() |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-07-26 09:51:45 potwierdzam słowa kolegów dot napraw przednich ham w poldku bo sam mam tak zrobione i działają bardzodobrze
i dozuce 3 grosze ja też prezeszlifowuje klocki zanim je wsadze a z rdzewieniem nie mam problemów bo powadnice klocków smaruje smarem motarzowym (miedzianym) tak jak i kliny wiec nie zapiekają się drugą rzecza jeszt ze elemety współpracująze z klinami czyli jażmo i sam zacisk są wypolerowane co powoduje ze pracują z mniejszym oporem może jak bedą chetni to na ogólnopolskim zaprezetuje ze po kilku tysiącach po złożeniu hamulców kliny bedzie moża wybic bez problemów a nawet reka ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: BodzioT dnia 2004-07-26 09:59:07 ] |