Lusterko boczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moja 2107 niestety nie ma od strony pasazera lusterka. Mam oryginalne ruskie lusterko i chcialbym je zamontowac. Czy sa z tym duze problemy, jak sie do tego zabrac?

Trzeba mieć śrubokręt

bardzo prosto...
kilka minut zabawy
masz pewnie tylko taką plastikową zaślepkę,trzeba ją wyciągnąć,a w to miejsce wsunąć lusterko.
1. otwierasz drzwi
2. wykręcasz wkręta z ramki drzwi,którym przykręcana jest ta plastikowa zaślepka zamiast lusterka - jak otworzysz drzwi i obejrzysz ramkę,będziesz wiedział,który to wkręt
3. wyciągasz trochę uszczelki szyby w celu wyjęcia zaślepki
4. wysuwasz w górę zaślepkę

w jej miejsce wsuwasz lusterko i składasz wszystko w odwrotnym kierunku

chwila pracy,a ile później radości z lusterka

Cytat:
2004-07-26 15:14:35, magik pisze:
bardzo prosto...
kilka minut zabawy
masz pewnie tylko taką plastikową zaślepkę,trzeba ją wyciągnąć,a w to miejsce wsunąć lusterko.
1. otwierasz drzwi
2. wykręcasz wkręta z ramki drzwi,którym przykręcana jest ta plastikowa zaślepka zamiast lusterka - jak otworzysz drzwi i obejrzysz ramkę,będziesz wiedział,który to wkręt
3. wyciągasz trochę uszczelki szyby w celu wyjęcia zaślepki
4. wysuwasz w górę zaślepkę

w jej miejsce wsuwasz lusterko i składasz wszystko w odwrotnym kierunku

chwila pracy,a ile później radości z lusterka

Rany zapomniałeś dodać, że trzeba opuścić szybę
Andy po punkcie 1 następuje operacja opuszczenia szyby do samego końca, szybę opuszczasz odpowiednią korbką umieszczoną po wewnętrznej stronie tych samych drzwi

Cytat:
2004-07-26 15:33:31, Grzegorz2107 pisze:
Rany zapomniałeś dodać, że trzeba opuścić szybę

siedzę w pracy i akurat mam takie luźne popołudnie więc się nudzę (zobaczymy jaki będzie wieczór )

Heheheehe - ja też jakiś ponad rok temu przeprowadzałem tę operację z pozytywnym skutkiem.

PS. W małym oryginalnym prawym lusterku i tak nic nie widać. Mi chodziło o to, zeby auto wygladalo symetrycznie

Cytat:
2004-07-26 15:48:56, Leszek_Gdynia pisze:
PS. W małym oryginalnym prawym lusterku i tak nic nie widać. Mi chodziło o to, zeby auto wygladalo symetrycznie

Bo się nie załapałeś na wersję eksportową ze sferycznym lustrem
U mnie widać zupełnie dobrze.

Ja tam się przezwyczaiłem do małych lusterech, ale jednak nie ma to jak lusterka w busie tam to mozna spokojnie na nich manewrować do tyło bez obracania się

ja w grudniu tez zmienailem lusterko ze strony pasazera, z malego na szerokie, tez chodzilo mi o to zeby bylo symetrycznie.

Panowie! No właśnie jak to jest? Mam oryginalne lusterka boczne. Są sferyczne (pomniejszają). Są to te małe lusterka,ale wszystko widać!
Jedno ciut się przetarło, więc jako,że Sulejów się zbliża chciałem zainstalować nowe. Kupiłem, zainstalowałem i złapałem się za głowę! Przecież ja nic nie widzę!!! Te lusterka są praktycznie powiększające. Widzę właściwie tylko tył samochodu

Czy nie da się już dostać takich sferycznych lusterek???
Ratunku!