INTERFEJS DIAGNOSTYCZNY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc,
mam pytanie: czy ktos z was uzywa interfejsow diagnostycznych ktore sa dostepne na allegro lub w sklepach internetowych - urzadzenia w cenie rzedu 150 zl i jest w stanie wydac opinie o tego typu urzadzeniach. Nie mam pewnosci czy te urzadzenia sa bezpieczne dal komputera pokladowego, i czy faktycznie spelniaja swoje zadanie tak jak jest to opisywane w reklamach. Jestem zainteresowany kupnem takiego urzadzenia ale nie chce kupic bubla ktore do niczego sie nie przyda lub nie daj Boze spowoduje uszkodzenie elektroniki pojazdu. Chodzi mi w szczegolnosci o mozliwosc diagnostyki i zczytywania kodow bledu i mozliwosc kasowania inspekcji olejowej i serwisowej. Dla zobrazowania tego o czym mowie: http://autosoft.pl/product_info.php?cPath=31&products_id=108 choc tego typu urzadzen jest cale mnostwo dzieki za odpowiedz... artur

Witam
Posiadam podobny interface diagnostyczny, jednak leży on w i sie marnuje z tego wzgledu ze kilku krotne proby skasowania kontrolek inspekcji oraz oleju skonczyly sie tym ze nadal swiecily . Oprogramowanie do tego interfacu sa do sciagniecia z netu (w tej chwili nie pamietam stronek) a kasowanie inspekcji zajelo mi max 30sek za pomoca jednego kabelka i wydrukowanego schematu w ktore piny podlaczyc ten kabelek. Aha jeszcze co do oprogramowania to nazywa sie ono CARSOFT i pracuje pod DOS'em tego programu nie mialem okazji przetestowac z tego wzgledu ze w laptkou mam XP'eka zainstalowanego i niebardzo chcial sie odpalic natomiast na plytce mialem jeszcze jeden programik ktory zwie sie bodajze BMW SERVICE czy jakos tak. za pomoca tego programu mozna sprawdzic bledy komputera skasowac je, niby skasowac inpekcje i olej ale mi to jakos nie wychodzilo oraz kilka innych pierdulek.
Stwierdzilem ze wyzucilem kasiorke zupelnie niepotrzebnie, chociaz zyje nadzieja ze moze jak zmienie E30 na E34 albo E32 to wykorzystam wiecej opcji. poki co jestem zawiedziony

ich odradzam
http://autosoft.pl
zero kontaku, jak napisalem ze chce to osobiscie odebrac.

Pozdr.
Gryzzly