Rózni sa kierowcy Omeg..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
83-latek pobity na śmierć przez kierowcę

Policja zatrzymała 21-letniego Łukasza Sz. podejrzanego o śmiertelne pobicie na drodze w gminie Piszczac (Lubelskie) 83-letniego mężczyzny.

Zatrzymani zostali też dwaj koledzy Łukasza Sz., którzy razem z nim usiłowali upozorować wypadek drogowy - poinformowała w piątek policja.

"Podejrzany wyjaśnił, że zdenerwował się na starszego mężczyznę, bo ten nagle znalazł się na jezdni i zmusił go do gwałtownego hamowania i ominięcia go" - powiedziała Renata Laszczka-Rusek z zespołu prasowego komendanta wojewódzkiego policji w Lublinie.

Do śmiertelnego pobicia doszło we wtorek ok. godz. 21 na drodze między miejscowościami Husinka i Koczukówka. Idącego tamtędy 83-letniego mężczyznę wyminął opel omega. W samochodzie było trzech mężczyzn i dwie kobiety. Kierowca, właśnie Łukasz Sz., zatrzymał samochód, wysiadł, podszedł do staruszka i zadał mu cios pięścią w twarz. Mężczyzna upadł i uderzył głową o asfalt, co spowodowało pęknięcie czaszki, wylew krwi do mózgu i doprowadziło do śmierci.

Według ustaleń policji, kierowca razem ze swoimi dwoma kolegami, 23-letnim Marcinem Ś. i 19-letnim Marcinem M., chcieli upozorować wypadek drogowy, m.in. przenieśli staruszka na pobocze. Policję i pogotowie ratunkowe powiadomił inny kierowca, który tamtędy przejeżdżał. "Młodzi mężczyźni twierdzili najpierw, że staruszka potrącił jakiś samochód, a oni zatrzymali się, bo leżał na drodze. Od początku policjanci nabrali podejrzeń, że ta wersja zdarzeń nie jest prawdziwa" - dodała Laszczka-Rusek.

Zatrzymani są mieszkańcami gminy Piszczac. Łukasz Sz. i Marcin M. byli już wcześniej karani m.in. za pobicia i kradzieże. Policja przekazała sprawę prokuraturze.

widze ze nikt nic nie pisze ale ja cos napisze.....

co za skurwysyny! biedny dziadek...............

[']

............

Oma sie zemsci i kiedys na czołowe zdeżenie ich wyprowadzi.

Ta........, ręce opadają - ale takich ludzi jest (niestety) coraz więcej

Gryzzly

Lepiej żeby na drzewo ich wyprowadziła lub słup, bo w czołówce jeszcze inni niewinni przez tych bandziorów zginą.

RZ.

a ja myślę, że dla całej tej sytuacji wszelki komentarz jest zbędny

dokładnie

hmm, debil to debil co ma do tego Omega?

Nie ma okreslenia na takich ludzi.Sam dozanlem wiele krzywd od ziomkow,sam bylem tez swiadkiem.Wstydzilem sie tego,ze jestem Polakiem.Ostatnio obejrzalem w necie tzw.egezekucje na ludziach,dupa poprostu meczenie ich,irakijczycy,rosyjskie mafie. Nie bawi mnie fakt zabijania kogos dla zabawy,jak podzyna sie gardlo i do tego nie profesjonalnie,ofiara sie meczy przez 3 minuty,zanim ktos fachowo pociagnie ostatni ruch nozem.Teraz sie wstydze,ze jestem czlowiekiem...

też nie widzę co do rzeczy ma Omega... dziennikarze kochają wysnuwać liczne fałszywe konotacje, a później przez ich wątpliwą logikę jakiśburak rozbije mi szybę... bo przecież jak mam Omegę to na pewno zrobie krzywdę dziadkowi
wystarczyło że jechali osobówką i tyle..
oczywiście przykro mi z powodu dziadka
pozdr.
Sobiesław