| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-07-19 10:24:56 Sorry, o jakim Audi mówisz ? Masz gaz ? Jeśli tak, to za dużo powietrza ma |
lian Bydgoszcz | 2004-07-19 10:58:03 Mam benzynę.
Sprawa Audi: - A6 2.0 sprzed kilku lat, no ale to miało być trochę żartem |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-07-19 11:59:58 Potraktowałem to jak żart Nie wiem co jest... Zresetuj komputer (Archiwum) !!! Na dole jest wyszukiwarka |
Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2004-07-19 12:18:05
No, żeby się "okazało, że zgasł" to musiałbyś jeszcze wysprzęglić na luz. Prawda ? Pewnie masz coś skopane w silniku krokowym - może też zanieczyszczona przepustnica (zdejmij "gumę" kolektora dolotowego z "dolotu" za filtrem powietrza i obejrzyj). Jeśli nie masz kontrolki "check engine" oznacza to, że raczej nie ma jakiegoś problemu zbyt zubożonej mieszanki - procesor benzyny (w przeciwieństwie do LPG) dba dobrze o odpowiednią dawkę paliwa. Niektórzy piszą, co prawda, o "odwracaniu" wlotu powietrza (przed filtrem), bo krytyczne zubożenie może nastąpić właśnie na jałowym biegu w rozpędzonym aucie - testowo zakryj sobie trochę wlot i zobacz czy całkowicie znikł OBJAW, jeśli nie - to to ... nie to. ZA TO JA MAM TROCHĘ PODOBNY OBJAW przy ruszaniu ! Przy mocniejszym obciążeniu silnika przez wspomaganie (skręcone koła), gaśnie w sposób haniebny, nawet kilka razy pod rząd. Jak sądzicie, czy powinienem się już przyzwyczaić (po dwóch latach jeżdżenia Espero), czy ... wymienić np. przewody wysokiego napięcia. Na tych przewodach zrobiłem 50 tys.km, a poprzedni właściciel też pewnie zrobił trochę. Słyszałem, że gdy przewody mają przebicia elektryczne, silnik "mułowacieje". Jestem przeciwnikiem wymieniania przewodów i świec przy okazji każdego kłopotu z silnikiem, ale co sądzicie o tym moim problemie ? |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-07-19 16:53:16
może histeriiii....????? |
lian Bydgoszcz | 2004-07-20 08:14:23 Pętla histerezy to zjawisko dość abstrakcyjne - włąsciwie matematyczne, które może przejawiać się w różnych układach fizycznych - technicznych. W skrócie mówiąc polega ono na tym, że układ (np. termodynamiczny) oscyluje między dwoma stanami (stany te to są dwa punkty w wielowymiarowej przestrzeni parametrów układu), ale droga z A->B i z B<-A są inne... |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-07-20 08:34:25
Lian, jeśli chciałeś nas rozśmieszyć, to Ci się udałao Co do gaśnięcia, to faktycznie albo za dużo powietrza albo masz już membramy parownika do wymiany. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-07-20 11:24:49 Ja myslę, że przyczyną jest tu peknięty wąż o którym wspominałeś. Zwłaszcza, że gasnie na postoju. Musisz wymienić go i wtedy sprawdzić czy wszystko gra. |
lian Bydgoszcz | 2004-07-20 13:19:54 Dzięki za wszystkie uwagi. W pierwszym etapie wymienię wąż i zobaczę co się będzie dziać.
Jak już mówiłem, samochód dostałem w prezencie i jest to moje pierwsze auto, dlatego nie mam doświadczenia jak się załatwia wszelkie usługi naprawcze. Szczerze mówiąc, taki wąż to wolałbym sam wymienić, jakoże jestem człowiekiem techniki Pytanie, gdzie można kupić taki przewód - lub - w ogóle gdzie powinienem kupować części, żeby nie przepłacać (może być też przez internet)? |