[125] Od czeog jest ta kontrolka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie odnosnie jednej z kontrolek w FIACIE 125p. Mam prędkosciomierz nie wswkazowkowy i tak mniej wiecej na srodku jest jedna kontrolka czerwona z litera G (miedzy ssaniem bodajze a wskaznikiem recznego). Jechalem sobie dzisiaj, cos mi walnelo jak bym zgubil jakis kawalek plastiku po czym zaczela mi sie swiecic ta kontrolka. Wie ktos moze o co chodzi? Co sie stalo? Czy dojade chociaz do pracy?

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-07-21 00:32:39 ]

prawdopodobnie ladowanie. zobacz czy masz pasek i alternator na swoim miejscu

moze to ten slynny punkt G

Pomiędzy kontrolkami ssania i rękawa to jest zazwyczaj ładowanie, jako rzekł już wcześniej Kosa. Wkazywała by na to również litera G (gdzie ona jest dokładnie, bo u siebie nie zauważyłem ().
A może to ten punkt...

dzieki, bylem nadole, rzeczywiscie pasek poszedl; G jest napisane na samej kontrolce; jesli chodzi o ten punkt G, to kobieta powiedziala mi ze jak bede go szukal w samochodzie to mam przerabane!

G w kredzie,czyli GEN to oczywiste że to ładowanie.

Kupiłem pasek, który miał mi wytrzymać 70 tys. kilometrów, pękł po dwóch kilometrach i musiałem kupić kolejny... ehhh, życie dzięki za pomoc

[ wiadomość edytowana przez: Ownon dnia 2004-07-22 07:40:54 ]

pekl? to co to byl za pasek? zawsze mialem paski stomil i nigdy nie pekaly, teraz mam jakis pirelli ktory juz przezyl zatarcie pompy wodnej i dalej hula.

Chyba nie naprezasz ekstremalnie tego paska?

Mój pękł jak zimą pompa wody zamarzła . Teraz mam Gates'a i bardzo ładnie leży .

a jeśli chodzi o ten punkt G to moja żona powiedziała ze mogę trochę obdarzyć auto uczuciem ale nie az do tego stopnia żebym odkrył w nim ten punkt