[garage] Stratopolonez dzień drugi i trzeci

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zdjęcia z tych dni są już na stronie FSO AK dzien drugi i trzeci

dzień czwarty był dniem wolnym a dzis tzn. w dniu 5tym chcę wyjąć ten silnik.
Pozdrawiam
Tych zdjęć zebrało sie już 100 a będzie ich więcej.
A ile się nie ukazało (nie przesłałem bo na przykład się nie nadawały) tego sam nie wiem bo już nie licze. Mam zdjęć na 30MB licząc że każde zdjęcie średnio zajmuje 160kb to wychodzi z tego niezła ilość prawie 190 zdjęć.

[ wiadomość edytowana przez: krzysiek-stratos dnia 2004-07-16 07:13:48 ]

robi sie coraz ciekawiej

trzymam kciuki zato aby bestia zaryczała

A mnie ciekawi czemu robisz to sam z tego co pamietam mieli Ci pomagac fachowcy co ten silnik montowali w poldku

Dbaj o monstrum

Dbaj o to żeby znowu pojawil się na drogach.

Powodzenia!
Niech bestia wróci na polskie drogi.

Tłoki są w słabym stanie szczególnie te od strony przegrody, ale mam nadzieję, że nie będzie problemu z ich wyjęciem i wymianą

Dziś wyjołem silnik nareszcie.
Pomagać to mi pomaga jeden człowiek mowi mi co mam robić czasmi też sam robi.
Miał mi pomagać kolega Alek ale tak jak i podczas pracy dyplomowej nic nie robił tak i tu nawet się nie pojawił.
Mam już ponad 300 zdjęć dziś zrobiłem 100 i sam nie wiem kiedy.
Zachwile wysyłam żeby były w galerii.
Pozdrawiam
A na zlot to nic z tego nie wyrobimy sie niestety. Przepraszam.
Dziś będę też rozmawiał w sprawie nowych tłoków k kompletu wszystkich uszczelek.

Super , tylko jak Ty to potem poskładasz

Sam bym się tak pobawił ....
Mam nadzieje żę masz choć wsparcie finansowe.
Powodzenia w dalszych pracach .

szkoda ze go nie wyrobicie sie z odpalenim tego cuda na zlot, ale i tak trzymam kciuki aby to auto znowu zaczelo jezdzic

Chcemy kolejnych zdjęć, chcemy kolejnych zdjęć

krzysiek to wreszcie sam robiz stratosa?
Jeśli tak to potwierdza się moje zdanie o niektórych osobach, jak zwykle słomiany zapał, a podpisać się pod czyjąś cieżką pracą zawsze można

hehe, sami fachowcy! klaniam sie w uznaniu krzyskowistratosowi!

taa super...

Zoltan masz nastepnego kotka??

Na to by faktycznie wyglądało To pewnie była ściema z jakimiś mechanikami i w ogóle Krzysiek sam się szykował na remont, ale nie chciał się chwalić, więc pewnie wymyślił tę całą historię

Witam
Jest jeden mechanik ktory mowi mi co i jak mam robić. Na początku myślałem że ja będę tylko pomagał i przyglądał siejak to robi fachowiec ale okazało się że od początku wyszystko sam rozkręcałem i jak miałem problemy to wołałem gościa.
Miał mi pomagać Alek i Grzanek ale nic z tego nie wyszło. Grzanek załatwił sobie robote i powiedział mi że nie bedzie przychodził, za to Alek nie odezwał sie wogóle poprostu nie ma go i już.
Dziś wyjąłem tłoki i okazało się że nie jest z nimi aż tak żle, pierscienie do wymiany i tuleje w cylindrach.
Otrzymałem wiadomość z anglii że komplet 6 tłoków wraz z pierścieniami to koszt 800 funtów.
Może skorzystamy jeszcze nie wiem.
Muszę sie rozejrzec za warsztatem w ktorym bedzie mozna dorobić układ wydechowy. Koło zebate które jest zmielone(zdjecie w galerii) tez trzeba zrobić. Planujemy też oczyścić silnik i pomalować go zeby wyglądał jak mowka.
Troche jeszcze roboty ale bliżej konca.
Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie.
Zadjecia niedlugo beda w galerii.

A czy te tłoki to są jakieś wyczynowe? Czy to z wersji drogowej?? To tak tylko z ciekawości pytam, ponieważ jak sam pisałeś stratopolonez jest obecnie mieszaniną wersji wyczynowej i ulicznej Wydech tez nie wyglada najlepiej, może skontaktuj się z panem Pachoniem. Czekamy na kolejne zdjęcia. Ja nie mogę oderwać oczu od monitora jak je ogladam

Pozdrawiam

Cytat:
2004-07-19 18:00:15, krzysiek-stratos pisze:

....Muszę sie rozejrzec za warsztatem w ktorym bedzie mozna dorobić układ wydechowy.........

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=38197&c=0&f=25&hq=wystawa&start=80#top

Cytat:

A czy te tłoki to są jakieś wyczynowe? Czy to z wersji drogowej??

Tłoki są raczej z wyczynowej bo są kute. Korbowody też są kute.
Zauwarzyłem że dwa tłoki są nowsze o miesiąc od pozostałych.
Jedne są 18 lipca 1975 r a drugie są z 24 sierpnia 1975.
Części z osprzętu silnika są nawet z 1972roku.
Trochę to wszystko dziwne ale tak kiedyś było.

Cytat:
Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------

2004-07-19 18:00:15, krzysiek-stratos pisze:

....Muszę sie rozejrzec za warsztatem w ktorym bedzie mozna dorobić układ wydechowy.........

--------------------------------------------------------------------------------

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=38197&c=0&f=25&hq=wystawa&start=80#top

Wyglądają supre dzięki jakby co to będę pisał czego potrzebuję

pozdrawiam