Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bosky Opel Omega B Caravan Jaworzno | 2006-07-13 10:05:24 Witam,
Miałem ostatnio przykrą przygodę związaną z instalacja gazową. Otóż pewnego, upalnego dnia pękł mi przewód doprowadzający płyn chłodzący do reduktora i straciłem cały płyn (ostro zagrzałem przez to silnik ![]() ![]() Za awarię obwiniłem oczywiście gazowników, że założyli nieodpowiedni przewód. Przy wymianie złamałem sobie jeszcze króciec w reduktorze ![]() ![]() Tak więc od dzisiaj przynajmniej raz na rok będę sprawdzal elestyczność tych węży bo jak mnie takie cóś spotka daleko od domku to będzie kompletny kotlet. Wam radzę to samo. |
![]() Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2006-07-13 12:29:25
Miałem podobną sytuację (choć bez wycieku). Gaziarze powiedzieli, że pierwotnie zamontowali włoszczyznę, ale teraz wszystkim wymieniają na holenderskie. Dotyczyło także rurek gazu. pozdr, Robert |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-07-13 16:41:42 do układu wodnego polecam semperit.
po roku jeszcze są bardzo elastyczne, w poprzednim dupowozie miałem jakieś polskie i po roku sie złamały ![]() ![]() przynajmniej miałem powód coby gazownika odwiedzić ![]() |
![]() pioczel OMEGA A C20NE Zabrze | 2006-07-14 22:18:05 mi pekł miesiac temu podczas regeneracji reduktora ale jeszcz enie cieknie |