Xenony, resetowanie sie climatronica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, zalozylem ostatnio do omegi przetwornice i zarowki z allegro: http://www.allegro.pl/item139023378_xenon_h1_8000k_bez_przer_lamp_12mies_gwar_xenony.html, podlacza sie do przetwornic stare kable z zarowek mijania i nic innego, mase z lampy podlaczylem do kabla czarnego przetwornicy, teraz jak zapalam auto i wlaczam te ksenony to resetuje mi sie climatronic (ustawia sie na 23 stopnie i auto), i pokazuje sie komunikat Abblendlicht. Rucklicht, chociaz wszystkie zarowki sa sprawne i swieca, zaczelo sie to pokazywac odrazu po podlaczeniu tych ksenonow i te resety climatronica przy wlaczaniu swiatel tez, czy moze mi ktos wyjasnic dlaczego tak sie dzieje ? czy moze miec na to wplyw ta masa odlaczona od masy lampy ? czy pomoglby przekaznik i prad do przetwornic odrazu z akumulatora ? czy zarowki ksenonowe przy wlaczaniu maja jakis duzy pobor pradu ktory moglby resetowac climatronica ?, jak juz sa wlaczone to nigdy mi sie nie zresetuje - tylko przy wlaczaniu a zwlaszcza rano jak samochod jest zimny, jak swiecily wczesniej chwile to pozniej przy wlaczaniu juz sie nie zresetuje ? jakby ktos mogl mi cos poradzic lub to wyjasnic to bardzo prosze o posta. Pozdrawiam

To podłącz xenony tak jak jest określone na schemacie w w wersjach z xenonami. Climatronik to elektronika i możebyć na tym obwodzie do którego podłączasz przeciążenie lub zakłócenia wywołane przez przetwornice.

Ok, dzieki za odpowiedz, pojade do elektryka ze schematami zeby mi tak podlaczyl bo ja sie slabo znam na tych schematach, napisze czy problem znikl po tej operacji, pozdrawiam

i jak, kolega uporał się z tym problemikiem abbl... bo u mnie jest to samo po zainstalowaniu xenonów?
może ma ktos taki schemat zeskanowany, bardzo bym prosił kaniapit@interia.pl

Ja dalej tak mam, poprostu jak zużycie prądu przez xenony spadnie z 10 amper na jedną lampę do 3.5 ampera zaraz po włączeniu świateł (ok minuty, może dwóch) to wtedy pojawia się ten komunikat. Kolega Scooby ma na to rozwiązanie, radzę napisać do Niego,
Pozdrawiam

Po pierwsze zrób ekrany kabli wysokiego napiecia.Ja owinąłem je folią aluminiową i połączyłem z masą.Od tej pory mam spokój.

a jak wam świecą te ksenony bez soczewek

Kto mówił że nie ma soczewek?Są i to DEPO.A wbrew opini święcą super i strumień światła jest równiutki.