Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-07-20 02:00:14 Muszę się Wam pochwalić. Co prawda kupiłem go już prawie miesiąc temu ale czekałem aż będę miał trochę więcej fotek ![]() Auto stało kilkanaście km za Płockiem czyli niecałe 200km od miejsca gdzie stoi teraz. Namiar na właściela dał mi kolega Mieszko1976 z FSO_AK, za co dzięki wielkie. Podziękowania Należą się również Zoltar'owi i 2Rotor'owi, z którymi to zabrałem się "na przyczepke" do Płocka. Tyle tytułem wstępu, teraz o samym aucie. Tak więc według DR jest to FSO 125p 1500 (co się zgadza), rok prod. 1989, pierwsza rej. 09.1989. Troche mnie zdziwił wpis w rubryce "pojemność/moc": 1481/60,0 - to jest w kW czy wpisali mu moc odprężonego 1.3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Auto było kiedyś karetką więc jest przycisk od koguta/sygnałów, otwory w przednim zderzaku na sygnały chyba, cudowny otówr w dachu po kogucie (mam jeden z takowej karetki ![]() ![]() ![]() Rozpisałem sie nieziemsko a tu przecież fotki najważniejsze ![]() Na początek >> ZDJĘCIA Z WYPRAWY PO AUTO << + spot toruński przy okazji. Tutaj fotki juz z "RejsRanczo" ![]() I jeszcze część techniczna spotu ![]() Fotki Prozak'a: A teraz jeszcze w kilka słów n/t przewidywanego efektu końcowego. Tak więc projekt zakłada połączenie Kaowagen'a (ino granatowy) z tym: ![]() ![]() |
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2004-07-20 02:37:57 bylem, widzialem, nawet sie tym cudem po plocku przejechalem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Prozak 125p Koronowo | 2004-07-20 10:28:18 kombiak fakt faktem troche czasu wymaga ale warto go dla niego poswiecic. blacha jest do zrobienia miejscami + tylna klapa praktycznie do wymiany ![]() ![]() |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-07-20 18:40:50 Gratuluje zakupu. Widzę że drzwi trochę podjedzone, ale blacha ogólnie się trzyma i jest w dobrym stanie. Jaki masz dyfer w tej sanitarce ? Jak krótki ? ![]() |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-07-21 14:59:25 Prozak, Ty lepiej napisz jak tam u ciebie hamulce się spisują bo zapomnieliśmy nawet opstrykać serwisu Twojej maszyny ![]()
Eeeeem... i to jest bardzo dobre pytanie, lecz na razie odpowiedź jest nie zadowalająca - nie mam pojęcia. Postaram się wybadać niedługo. Na pewno jest dłuższy niż w sedanie, ale bez prędkościomierza to nawet ciężko cokolwiek wybadać ![]() ![]() ![]() |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-07-21 18:12:09 Ooo, to trzeba będzie do dohc'a zaadoptować to przeniesienie napędu ![]() Ja niestety jak widać mam pienknom zaślepkę w miejscu obrotomierza, a prędkosciomierz, jak już pisałem, nie dziala, więc mogę tylko na słupki liczyć ![]() ![]() |
![]() Prozak 125p Koronowo | 2004-07-21 18:51:53
nadal sciaga ale jakos teraz inaczej za malo jezdzilem zeby obadac pefnie zakonczy sie na rozmontowaniu wszystkiego czyszczeniu, nasmarowaniu tloczkow itd co do dokumentacji to celowo zapomnialem aby nie przycnic twojego kanta ![]() ![]() |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-07-21 19:47:30 To jest oryginalny przebieg co to go na desce widac?
W ogole to masz zajebisty sonar na desce ![]() |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) 1,5 wwa | 2004-07-21 20:57:35 To kanty maja na desce kontrolke od pasow ? nawet nie wiedzialem |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-07-21 21:31:17
A wiesz że nawet nie zwróciłem uwagi na przebieg ![]() ![]()
Ha ha ha... A jak po niego jechałem to się napaliłem że będę mial w końcu obrotek taki fajowy :/.
No mają. A starsze Poldki mają wkaźnik (oprócz kontrolki) ciśnienia oleju. Współną cechą obu tych wynalazków jest to, że trudno spotkać egzemplarz w którym by działały ![]() [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2004-07-22 01:41:02 ] |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) 1,5 wwa | 2004-07-22 00:02:11 o wkazniku wiem, kumpel ma i jak odpali zimny to mu 4 na wolnych pokazuje
|
![]() MAGNUM 125 Reda | 2004-07-22 23:15:03 gratulacje RACE D. z dawną karetką ja tez mam miłe wspomnienia . kiedyś z kumplami kupiliśmy takie cudo na wakacje i bujaliśmy się nią przez wioski i lasy - nad jezioro. żademn z nas nie miał wtedy jeszcze prawa jazdy,i chyba muszę przyznać ze to własnie na tym aucie nauczyłem się w miarę sprawnie prowadzić auto. oczywiście patrząc na to z dzisiejszej perspektywy to wtedy nie umieliśmy wcale jeździć ![]() miałbym do ciebie sprawe jeśli chodzi o części ale to na priv ci napisałem. dobrej zabawy z kombiakiem no i ta cena!! za sprawne auto!!super!! |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-07-22 23:27:38
Coś słabo chyba napisałeś albo nie do mnie bo nic nie dostałem ![]() BTW - kto ma jakiś dobry pomysł na mocnego, prostego diesla i przeniesieie napędu z rozdziałem na obie osie? Śni mi się reduktor jeszcze i blokada dyfrów, ale to pierwsze nie jest tak konieczne ![]() |
![]() MAGNUM 125 Reda | 2004-07-22 23:42:32 napisałem napisalem, weź no kliknij na [ODŚWIERZ] ![]() |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-07-23 15:46:27 OK, mam - tak to jest jak sie najpierw o czymś pisze a potem to robi dopiero ![]() Ale wracając do tematu, nadal czekam na propozycje rozwiązania napędu i ogólnie całego podwozia. Wszelkie sugestie mile widziane ![]() |
![]() Prozak 125p Koronowo | 2004-07-25 10:08:36 |