Przerobka z aftomatha na manualną :D :))))))

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy 300zl za samą robote to rozsadna cena Waszym zdaniem? Moim zdaniem tak

Moim zdaniem albo ktos prowadzi dzialalnosc charytatywna, albo nie wie, co robi.

Kartos masz konkurencje Jakis dumping uprawiaja do tego

Ja pitole ca za kraj to ja dałem 200 cos tam za wyminae tylko sprzegła a tu taka cena. Czy chodzi o wymiane aftomata na manual
czy tez o zmiane ak-47 na p-64

hehe nie no mowie powaznie tak mi krzynal znajomy mechanik ktory robi autka polowie taxiarzy w miescie nie wnikam czy zarejstrowal sie jako firma bo to nie moja sprawa wiem ze wszyscy go chwala, ja tez u niego robilem swego czasu pare pierdol. Ostatnio zmienial gosciowi w jakiejs toyocie caly silnik + manuala (bo mial aftomata) wiec mysle ze wie co to za robota Zaczyna w poniedzialek - czy bedzie chcial wiecej kasy juz po wszystkim - to sie okaze....

Znajomi są najlepsi, ale do flaszki

Cytat:
2004-07-22 23:59:30, Maciey pisze:
hehe nie no mowie powaznie tak mi krzynal znajomy mechanik ktory robi autka polowie taxiarzy w miescie nie wnikam czy zarejstrowal sie jako firma bo to nie moja sprawa wiem ze wszyscy go chwala, ja tez u niego robilem swego czasu pare pierdol. Ostatnio zmienial gosciowi w jakiejs toyocie caly silnik + manuala (bo mial aftomata) wiec mysle ze wie co to za robota Zaczyna w poniedzialek - czy bedzie chcial wiecej kasy juz po wszystkim - to sie okaze....

Dwa dni roboty z 300 zł hm .
Fajny mechanik.

Cytat:
Znajomi są najlepsi, ale do flaszki

To nie jest moj znajomy ))) to znajomy mechanik - a to roznica

sie zobaczy czy fajny mechanik - mowie tylko tyle co mi powiedzial. Czy krzyknie inna cene to sie okaze..... oby nie bo moj budzet jest nadwyrezony - same czesci dokladnie 935zl...

Cytat:
2004-07-23 00:19:20, Maciey pisze:
Czy krzyknie inna cene to sie okaze..... oby nie bo moj budzet jest nadwyrezony - same czesci dokladnie 935zl...

No dobra, a napisz jaką diagnozę (i ofertę) Ci przedstawili w sprawie aftomata? Hydrokinetyka jak obstawiałem na początku?

Robert zaciekawiony

jeszcze go nie zdjolem. nie mam pojecia. wymianiam na manuala bo to mniej awaryjne rozwiazanie i wieksza satysfakcja z jazdy. jak sciagne to oblukam aftomatha o co z nim chodzi..

A ja wiem jedno w Słupsku nie ma dobrego pieprzonego mechaniora i lakiernika też. Po każdym musiałem coś poprawiać i się wkur... Jak coś robiąż to na bank coś spieprzą i to tak dobrze jak tylko potrafią. Przerobią Ci Omę na żelazko. Wszystko to partacze i złodzieje jebane. Dlatego sam robię a jak nie wiem jak to w Gdyni naprawiam. Koniec kropka!!!!

Cytat:
2004-07-22 23:13:57, psinthos pisze:
Moim zdaniem albo ktos prowadzi dzialalnosc charytatywna, albo nie wie, co robi.

A ja byłem niedawno w Słupsku i gość na stacji powidział mi takie ceny (w słupsku) za niektóre rzeczy/usługi że szczęka opada, myślałem że kituje - ale wygląda że może nie koniecznie.
hmmm... zacząć jeździć tam naprawiać ??

Pozdr.
Gryzzly

Gieroy masz swieta racje. Ja akurat nie moge znalezc w Slupsku dobrego elektryka. Aczkolwiek jeden jest - Bosh Service na Kopernika - odwalaja dobra robote - ale zdzieraja i za np. oczyszczenie stykow kompa chca stowcie (pol godziny roboty nie spieszac sie) a jak pytam sie dlaczego az 100zl to gosciu mowi ze "musielismy usunac mase bledow z komputera" itp. heh....

A co do elektryka to szkoda gadac... Byl jeden bardzo tani na sosnowej 1 (tak tak- nie mylic z 11) ale niestety juz nie zyje

Raz w omie robilismy progi i pseudo blacharze ze Slupska (Chrobrego) odlaczyli nam central zamek. Spox nic sie nie stalo - nie chcielismy juz im dupy zawracac - podjechalismy do elektryka( obok Wazow) , ten mowi wpadnijcie za pare godzin. Wpadlem i sie pytam czy zrobione a gosciu mowi ze musimy zamowic silowniki do centralki oryginalne bo te ktore mam nie maja prawa tu dzialac i upiera sie ze jest to fizycznie niemozliwe - a jak mowie mu czlowieku to przez dobrych pare miechow u mnie dzialalo to sie drze i wykluca - a na koncu z fochem oddaje samochod !! Po prostu szkoda gadac.......!!!!!!

Cytat:
2004-07-22 23:15:06, DrA pisze:
Kartos masz konkurencje Jakis dumping uprawiaja do tego

Za 300 to chyba jakiś desperat chce zrobić, który nie ma wogóle klientów. A może będzie to robił po raz pierwszy i chce się nauczyć, zrzekając się ew. odpowiedzialności.

Cholera, po co ja się tak męczyłem bez kanału itp.

hehe Kartos ale on zmienial ostatnio w toyocie jakiejs silnik + skrzynie (bylo aftomat). Jutro do niego jade, po tym co napisaliscie az sie boje ze krzyknie 2 razy wiecej po robocie..

p.s. ma kanal bardzo fajny i nawet takie fajne schodki ma, i jazeniowki se zamontowal

ŁAAAŁ

I tak jestym najlepszym elektryko-elektronikiem od Bestii w Słupsku
Pozdrawiam
-------------------------------
za tydzień będę nietomny z radości - LOB Party i urlop

Ok i po sprawie. 2 godziny temu odebralem samochod. Co tu duzo mowic: gosciu wzial 320zl (dlatego doliczyl 20 bo musial po cos jeszcze pojechac )

HA! Victory

Skrzynka biegow - biegi wchodza leciutenko jedyne co zauwazylem to ze czasami trojka leciutenko zgrzytnie. poza tym nie halasuje i 100% sprawna

Sprzeglo - tarcza ok, mozna by bylo troszke popuscic bo jak szybko zmieniam z np. 2/3 to lekko sie slizga ale "robie to celowo"
ogolnie OK na suchym asfalcie dla proby nawet kapcia pociagnol (nawet 3 proby byly )

Ciesze sie jak dziecko, ale jednak jakos mi dziwnie ze teraz przy odpalaniu znow noga na sprzegle

Gosciu jest solidny jak widac - poradzil sobie z tym sam ! robil od 9:30 do hmm 18-19

Manual mi faktycznie autko odmulil hehe ogolnie wrazenie pozytywne

wiec teraz kolej na swap'a 3.0 24 V

Maciey, ten twoj mech to mistrz swiata. Sam, w 1 dzien i niemal za darmo. Kristo i inni, palnujący podobną operację. Opłaca się Wam nawet wybrac do Słupska. Jak się skrzykniecie jako hurtowy klient, to facet jeszcze spusci z ceny. Chociaż targowac się w tej sytuacji to byłoby barbarzyństwo.

podzwonie, popytam...

skoro sie sprawdzil, to raczej sie nie bede zastanawial, no i ta cena