126el - w jaki sposób usunąć dziury po znaczku "fiat"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zajebali mi znaczek z tylnej klapy z napisem "fiat". Szukałem w sklepach drugiego znaczka ale mają same nie orginalne wiec niestety dobrze nie wyglądają. Wiec odpuściłem sobie szukanie znaczka ale..
mam teraz w tylnej klapie dwie szpetne dziurki po tym znaczku. Jak je usunąć? kupić jakąś szpachle samochodową czy jak? nie mam pojęcia czym te dziurki wypełnić przed malowankiem.
Prosze o pomoc i pozdrawiam

Szpachla z wloknem szklanym, a pozniej dla uzyskania ladnego efektu szpachla wykonczeniowa Powinien byc wzór.

tak jak mówi kolega przede mna powinno byc dobrze

ewentualnie jak ci sie ie chce na razie szpachlowac zanituj to sobie.ja bym zaszpachlowal ale na pare dni napewno bedzie lepiej wygladac niz te czarne dziory

Ja tak "narazie" zaślepiłem plastikowymi koreczkami do mebli pomalowanymi pod kolor. Ale nawet nie szpeci to wyglądu i tak jeżdże. w profilu mozna zobaczyc.

Można od spodu podkleić włokniną i żywicą a potem od góry wypełnić i wyszliforać szpachlą wykończeniową Jak chcesz to mogę to zrobić

Ja wiem, ja wiem najlepsza bedzie guma balonowa HUBABUBA

Powaznie to szpachloowa i tyle , tak mi sie wydaje...

POZDRAWIAM

Jezeli moge to wydaje mi sie , ze szpachla z włóknem szklanym to jest pewien kłopot bo trzeba niestety sie ubabrac , a ja mam rewelacyjny pomysł , kup sobie szpachle z dodatkiem aluminium , jest specjalnie przystosowana na czesci ktore sa narażone na wibracje i wstrzasy , a tylna klapa tak jak przednia i drzwi sa takimi elementami ja mam tak zaszpachlowane boki drzwi , miałem zwykła szpachle to po miesiacu odpadła , a ta z dodatkiem aluminium jest rewelacyjna , a ta z włóknem szklanym to jednak musisz kawałeczkiem tego włokna wprowadzic na lakier zeby sie związało , ta szpachla nie wystarczy nałozyc troszeczke zeby zaslepic dziury i pozniej zeczlifowac ,i po kłopocie . Pozdrawiam

ja jak robilem lakier na aucie to kazalem lakiernikowi zaspawac i nie ma juz dziurek ale dziurki nie sa takie zle kiedys mialem i szczeze mowiac bardziej mi sie tak podobalo niz ze znaczkiem

pozdro

A ja mam na dziurkach naklejke, taka mala z napisem maluch, ale najchetniej to bym je zaszpachlowal. za te podswietlenie tablicy to ZCi dowod moga jebnac...

Czy załatanie tych otworków po tabliczce to faktycznie dla ciebie stanowi problem że nie wiesz jak to zrobić?

stary jestli jeszcze sie nie uporales z tymi dziurkami to wpadnij do gdyni ja ci je zaspawam za free oczywiscie jesli chcesz szpachle tez mam wiec sie potem wyrowna a nawet moge ci cala klape prysnac tylko musisz miec swoj lakierek i pare bronkow jak cos to daj znac i po sprawie

"Czy załatanie tych otworków po tabliczce to faktycznie dla ciebie stanowi problem że nie wiesz jak to zrobić?"

Nie-nie stanowi to dla mnie broblemu. Ale nim coś zrobie to lubie się poradzić kogoś bardziej doświadczonego odemnie. To źle ze sie chce czegoś nauczyć?

Łeee jezu.Pytaj się dowoli o porade,nic mi do tego przecież,ale to przecież zaden problem w zaklejeniu tych dziurek.

mi tez w punciaku jebnelii a do tego zostawili slady po srubokrecie do golej blachy,nakleilem na to folie kolorowa(pod kolor)nprawie nic nie widac-ale to jest rozwiazanie tymczasowe.

Proponuje jeszcze plasetline

kup zestaw reperacyjny taka wate szklana wraz z żywicą i do tego szpachle. Wate przyklejasz z zywica od środka czekasz aż wyschnie a z zewnatrz łatasz to szpachlą i szlifujesz papierem ściernym (260 lub większym)
potem malowanko( nie zapomnij o podkładzie)

Pozdro!