MotoNews.pl
9 PROBLEM Z BENZYNĄ I LPG W FORDZIE MK 4 (57540/0) - NT

PROBLEM Z BENZYNĄ I LPG W FORDZIE MK 4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
HALO OTO MÓJ PROBLEM !
MAM XR-KE I OD PONAD 35 TYŚ JEŻDŻE NA LPG
NA POCZĄTKU WSZYSTKO BYŁO OK! TYLKO REGULACJE ! POTEM PO JAKIMŚ CZASIE ZNIKŁY WOLNE OBROTY NA BENZYNIE ,DALEJ PADŁY TEŻ WYSOKIE NA BENZYNIE .PRZEZ CAŁY ROK KALENDARZOWY JEŻDŻE I ZAPALAM NA GAZIE. TERAZ MAM SILNIK PO REMONCIE A Z BENZYNY MAM TYLKO WTRYSK ROZRUCHOWY A POZA TYM BENZYNA NIE DZIAŁA I JEST TO ZWIĄZANE Z POWIETRZEM. PROBLEM TKWI GDZIEŚ MIĘDZY FILTREM POWIETRZA A KOLEKTOREM SSĄCYM,POZA TYM PODCZAS GDY SILNIK JEST NIE WYREGULOWANY NA GAZIE DOCHODZI DO WYBUCHÓW(KICHNIĘĆ) CO POWODUJE ROZERWANIE GUMY POMIĘDZY KOLEKTOREM SSĄCYM A FILTREM POWIETRZA. MNIE NIESTETY O TYCH PROBLEMACH WCZEŚNIEJ NIKT NIE POINFORMOWAŁ
CZY KTOŚ MOŻE COŚ DORADZIĆ JAK WYBRNĄĆ Z PROBLEMU ??

Nalezy dokladnie obejrzec rozdzielacz paliwa na filtrze powietrza i dokonac jego regulacji.

DZIĘKI ZA INFO!!!
CO NALEŻY WYREGULOWAĆ W ROZDZIELACZU BENZYNY?? I CZYM POKRĘCIĆ?? AREK

Pomiedzy rura idaca do kolektora ssacego a rozdzielaczem paliwa jest sruba, plaska lub imbus (roznie to bywa). Regulujesz nia sklad mieszanki na benzynie.

jeszcze raz dzięki !!! będę próbował !!

Doprowadz do prawidlowej pracy silnika na benzynie a dopiero potem zacznij ustawiac gaz.Te wybuchy moga byc objawem zbyt ubogiej mieszanki gazowej,albo masz instalacje WN do wymiany.