126p nie zanikający +

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kolejne banalne pytanie dlaznających sie na tych pojazdach .Ja niestey tego nie znalazłem.codzi o to że w alarmie jest jeden kabel który mam podłączyć pod nie zanikający + w stacyjce nie wiem który to jest czy ma jakiś jeden kolor we wszystkich maluszkach i czy on wychodzi gdzieś do bagażnika prosze o pomoc

bierzesz próbówke i podlaczasz ja gdzies to masy a drugi koniec przykladasz kolejno w kostke od stacyjki i patrzysz na ktorym przewodzie non stop jest prad bez wzgledu na to czy wlaczysz zaplon czy nie.

Cytat:
2004-07-31 22:27:12, kabul pisze:
bierzesz próbówke i podlaczasz ja gdzies to masy a drugi koniec przykladasz kolejno w kostke od stacyjki i patrzysz na ktorym przewodzie non stop jest prad bez wzgledu na to czy wlaczysz zaplon czy nie.

to tak jakbym podłączył ten kabelek z alarmu do akumulatora??

Nie koniecznie bo gzdies po drodze od akumulatora do stacyjki moze byc jakies odciecie i wlasnie tak musi to byc podlaczone.

najlepiej podlaczyc pod przewod od gniazda zapalniczki tam niezaleznie od stacyjki zawsze jest napiecie

Cytat:
to tak jakbym podłączył ten kabelek z alarmu do akumulatora??

Na kablu od akumulatora do stacyjki jest polaczenie (ktore lubi zasniedziec) tam sie mozesz wpiac. Ja mam puszczony przewod fi10 roztapierzony na 4 szt i podlaczone do skrzynki bezpiecznikow (12szt z duzego fiata) min dla alarmu.

Cytat:
2004-07-31 23:05:11, Samael pisze:
najlepiej podlaczyc pod przewod od gniazda zapalniczki tam niezaleznie od stacyjki zawsze jest napiecie

Chyba źle mnie zrozumiałeś chodzi o to żeby alarm dostał sygnał że kluczyk został przekecony.a nie o problemy z zasilaniem.

[ wiadomość edytowana przez: reno dnia 2004-08-01 08:29:38 ]

Nie ma rady trzeba szukać, ja zrobiłem tak:
Najpierw rozpinałem po kolei kostki tak długo aż stacyjka nie działała a potem próbnik i szukałem tego kabelka który daje 12V jak sięprzekręci kluczyk. I wsio działa do dziś :]
pozdro