| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Radiance Samara Pabianice | 2004-07-29 23:14:48 Witam!
Mam pare problemow z moja samarka, sadze ze nawet sie lacza wiec wstawiam to w jeden zbiorczy temat. 1. Zmienilem mieszalnik do gazu - zalozylem dwuprzelotowy od poloneza + trojnik z regulacja I i II przelotu. Wszystko to dla zmniejszenia spalania, ktore przy starym mikserze bylo na poziomie 10-12l w jezdzie po miescie. Efekt przerobki - 13l :/. 2. Szarpanie na wszystkich biegach przy niskich obrotach - wstepna diagnoza sprzeglo. Pare dni temu bylem na regulacji instalacji gazowej na analizatorze spalin i szarpanie ustalo. Ale spalanie nadal kolo 12l. 3. To zrobilo mi sie niedawno - po zatrzymaniu samochodu, a czasami nawet po wrzuceniu na luz spadaja obroty, az do zgasniecia silnika. Dzisiaj zauwazylem ze jak popompuje troche pedalem hamulca to nie gasnie a obroty podnosza sie do normalnego poziomu. Zaczalem to odczuwac jak wymienilem waz doprowadzajacy powietrze do pompy hamulcowej (poprzedni byl zacisniety i nie przepuszczal) Mam teraz takie pytania: - czy to ze gaznik nie jest juz w najlepszym stanie ma duzy wplyw na tak wysokie spalanie gazu? - czy to szarpanie to moze byc jednak sprawa regulacji gazu? - co zrobic z 3? Z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam, Szymek PS: Jutro wstawie fotki tej przerobki. Ogolnie wydaje mi sie ze to byla "bardzo sluszna koncepcja" |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-07-29 23:41:30 Jedynym rozsądnym sposobem na zmniejszenie spalania jest przykręcenie na wężu zaworu ( nakrętka ze sprężyną pod nią) inne próby regulacji kończą sie różnymi objawami no ewentualnie jeszcze lekko ma reduktorze morzna dokręcić ale nie za dużo bo będzie mu brakować w czasie dodawania gazy ( efekt jakby brak paliwa-gazu). Powinieneś mieć jaszcze zawór z oznaczeniem B O G i małe pokrętło przekręć do końca w kierunku B . Sprawdz wszystki przewody podciśnienia czy są całe i na miescu ( cienkie (szare orginalne)od aparatu do gaźnika i od oklektora .
panoni p.s. na benzynie masz to samo? normalne zużycie gazu w okolicach od 9,5 do 12 litra na 100 km sprawdz zapłon czy nie jest zabardzo opuźniony lub przyśpieszony |
Radiance Samara Pabianice | 2004-07-30 11:38:29 Mialem problem z wstawieniem fotki tutaj, dlatego dodalem jako 4 do mojego profilu Przypomniala mi sie jeszcze jedna rzecz - wydech jest dobrze poskrecany, wisi na wszystkich dostepnych zaczepach a i tak przy 4 albo 5 osobach na pokladzie pozdrawiam, Szymek PS: co do tego dopowietrzenia to zalozona jest rura skierowana do tylu. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-07-30 23:09:05 A przepraszam ile ma palic 1300 ccm gazu w miescie?
a ile 1500ccm gazu w miescie? nie wiem jak benzyny -ale gazu zawsze pije wiecej!(litrami) |
sebolgdynia SYMPATYCZNY GOŚĆ Kia Cee`d / Suzuki S ... Rumia | 2004-07-30 23:38:15 12 za dużo zależy od nogi moja ciężka to 11-12 spokojnie |
ryzu91 21072-poszła na żyle ... Mielec | 2004-07-31 00:46:52 witam moja pali jakieś 10 l po miescie a też mam cieszką noge no i oczywiscie silnik 1300 co ma przejechane 40tys od ostatniej wymiany oleju lada była, jest i bedzie |
Golem SYMPATYCZNY GOŚĆ firmówka Kia Picanto ... Czarna Białostocka | 2004-07-31 12:52:56 Panowie poprzednia łada Samara jaka mialem była na gaziorku paliła sensownie bo w mieście około 9,5 w trasie tak pi oko 7,5 gazu nie mówię że nie bylo momentow o większym spalaniu typu 10-12 ale tylko wtedy kiedy cegłe kładłem na nodze jak cegla była zdjęta paliła w normie.Dodam ze byla z silnikiem 1500,i prędkości uwieżcie też rozwijała sensowne,raz miałem dziwny dzień to przy 160 zamknąlem lusterka na drzwiach. |
sebolgdynia SYMPATYCZNY GOŚĆ Kia Cee`d / Suzuki S ... Rumia | 2004-07-31 22:06:40
Jeżeli chodzi o zamykanie lusterek to standard, ja mam oryginalne stare od nowości lustra i tak przy 130 to się kładą |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2004-07-31 22:15:42
To dziala aerodynamicznie |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-07-31 22:32:00 morze by tak wymyśleć mechanizm że po złożeniu lysterek z tyłu jakieś piuro sie uruchamiało , a tak poważniej moja paliła do tej pory 10litr./100 km jazda non stop bez ograniczeń silnik 1,3
panoni |
TROLL SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW 525 TDS kombi, ... Sz-n | 2004-08-02 23:07:42
stawiam na membramę w serwie hamulcowym. Są dostępne kpl -y naprawcze ok 20-25 zeta. I nie daj sobie wcisnąć kitu że to wszystko jest hermetycznie zamknięte. Sam robiłem jeżdzę 2 rok - i żadnej hermetyzacji nie stosowałem |