..w żłoby dano.. (1.6 SOHC=>DOHC)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
..co tu zrobic?.. mam okazje kupić za 400 zł caly zwspół napędowy od 131 Panorama -1600 SOHC z dokumentami..problem w tym ,że wałek nierządu wymaga zrobienia 2 krzywek za ca.150 zł.
poza tym silnik jest w b.dobrym stanie,jeszcze nominalny.
..mam tez głowicę DOHC , a potrzeba tylko tloków z wypukłymi denkami, zeby z SOHC zrobić DOHC..
..ale czy warto sie w to bawic?

Jeśłi efekt jest tego warty to warto się bawić.
No i jest jeszcze satysfakcja

heheh walek nierzadu
Ja bym optowal za pojedynczym walkiem bo to jednak oryginal
1 mniejszy koszt zrobienia walka
2 porownaj moce (nie przypuszczam zeby sie roznilo o wiecej niz 15 KM a to moim zdanim gra nie warta swieczki lepiej kup sportowy filtr) jak bedzie mala roznica to sie nie baw
3 Czy jestes pewien ze glowica bedzie pasowac??
zapytaj jaki jest koszt tlokow

Dół silnika jest identyczny jak w DOHC a tłoki są płaskie ze wzgledu na klinowe komory spalania..moc SOHC to 85-87 km
a moment około 130 Nm. A używane tłoki do 1600 DOHC to koszt 200zł (za Nówki 400zł)

Z tego co czytalem kiedys to moc jest niewiele wieksza ale jest lepsza elastycznosc
moim zdaniem jak masz kase to w takim razie szalej lepiej kup tloki niz bys mial przepic

.ale z trzeciej strony jest cala Argenta z duemilą na szprycy z papierami za tysiaka..silnik gra piknie..tyle że trabul z kasą..musze se beknąć za powtarzanie roku
ałe coś mi się zdaje ,że przekonam sie do SOHC-w budzie PF125 z 74 roku i tak nie bedzie zle..a przynajmniej bedzie mobilizowac na przyszłość

Cytat:
2002-10-01 20:25:18, Ireq pisze:
..co tu zrobic?.. mam okazje kupić za 400 zł caly zwspół napędowy od 131 Panorama -1600 SOHC z dokumentami..problem w tym ,że wałek nierządu wymaga zrobienia 2 krzywek za ca.150 zł.
..mam tez głowicę DOHC , a potrzeba tylko tloków z wypukłymi denkami, zeby z SOHC zrobić DOHC..

ja myślę kupuj śmiało

Momik chyba trzeba sie zapytac czy kupil i czy zrobil... Watpie zeby czekal 2 lata na twoje zdanie kupic nie kupic

Cytat:
2004-07-22 14:44:15, Focus86 pisze:
Momik chyba trzeba sie zapytac czy kupil i czy zrobil... Watpie zeby czekal 2 lata na twoje zdanie kupic nie kupic

a jak nie był w 100 % zdecydowany?

Ale trupa wykopał, sam szkielet już się ostał

Przy okazji poprawimy troche temat tak by mówił cokolwiek o zawartości .

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2004-07-23 01:33:25 ]

Cytat:
2004-07-22 14:28:22, Momik pisze:
Cytat:
2002-10-01 20:25:18, Ireq pisze:

ja myślę kupuj śmiało

No ja bym jeszcze trochę zbił cenę

Jeeezzzzuuuuu po cholerę wyciągacie takie tematy ???

Pozdrawiam

Cytat:
2004-07-23 08:11:58, Maciek_938 pisze:
......No ja bym jeszcze trochę zbił cenę

......

Pozdrawiam

A może niech jeszcze trochę poczeka

Moze za dwa lata autor sie odezwie i powie czy operacja sie udala czy nie. Poczekajmy

hehe!.. było warto jezdził fajnie, jakis rok temu sprzedałem go kumplowi do Łady,a teraz od dłuzszego czasu jest cwajliter..