Tragedia hurtowni - naszą tragedią ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam , nie wiem czy ktos słyszał ale spłoneła hurtownia czesci motoryzacyjnych w Krakowie , jedna z najwiekszych w Polsce .
I co najgorsze to własnie musiało sie to dzisiaj , kiedy miałem dostac z tej hurtowni gaznik do mojego bolida , czy to aby nie odbije sie na cenach czesci ?? mam nadzieje , ze nie bo i tak juz czesci sa drogi np: ten gaznik jedyne 235 zł. nie wspomne o innych czesciach. strata dla naszych bolidów ?!

Może nie bdzie tragedii...
Szkoda troche tych części...
Chętnie bym je sobie wziął, jak pewnie wiekszość z nas...
A tak poszły z dymem...

a jaka byla specjalnosc tej hurtowni? do jakich aut mieli czesci?

Cytat:
2004-07-23 15:36:54, Samael pisze:
a jaka byla specjalnosc tej hurtowni? do jakich aut mieli czesci?

Z tego co mi wiadomo to Intercars. Wczoraj sugerowałem Szłepsowi (on mnie o tym powiedzial) żeby się tam udał, bo może trzeba pomóc wynosić części, albo chociaż stopione aluminium we wiaderkach, ale doszliśmy do wniosku, że w plastikowych się nie da więc pomysł został zarzucony

http://www.stachura.com.pl/ (AD polska)

Jestem pracownikiem tej firmy, pracuje tam od 3 miesiecy, Jestem tam magazynierem, mialem miec na noc jak wybuchl pozar wiec dotarlem tam jak juz sie palilo. Nikt narzie niestracil pracy Ludzie beda porozdzielani do innych zakladow (np w kielcach) lub beda pomagac przy porzdakach, Firma ma w planach ruszuc spowrotem z atydzien bo dzial przyjec ocalal, jest tylko potrzebny nowy magazyn,ale co z tego wyjdzie nie wiadomo. Jak narazie sa dwie wersje co do przyczyny, obie sa pogloskami wsrod pracownikow: Pierwsza to na komorze gdzie znajdowaly sie zdezraki i kolpaki zawiniete w torby papierowe z goraca poszla swietlowka i tak sie zaczelo (nie wydaje mi sie to mozliwe z ta swietlowka). Druga wersja jest taka ze instalacja na tej samej komorze poszla. Ta komora sie spalila pierwsza a potem to juz poszla restza. Naszczescie nie dotalo do hali z oponami i akumulaotarmi bo bylo by tragicznie.Prawda jest taka ze nie byl tam zabezpieczen,na gornych pietrach komor byl taki gorac i duchota ze ciezko tam bylo wytrzymac wiec wcale sie nie dziwie ze do tego doszlo
Pozdrawiam

bimber1 , a gażniki tez sie Wam spaliły?? bo mi zalezy na 1 sztuce

Cytat:
2004-07-23 19:01:36, Olo1 pisze:
bimber1 , a gażniki tez sie Wam spaliły?? bo mi zalezy na 1 sztuce

Po prostu super, kolega z forum może stracić pracę (chociaż jeszcze nie zwalniają), a na pewno poleci po pensji bo zakład się spalił a Ciebie interesuje tylko gażnik.
Brawo!!!!

A , co mam usiąsc i płakac ?? poprostu sie zapytałem bo juz za niego zapłaciłem , a wydaje mi sie , że że tyle kasy chyba nie zostawie tak sobie i muzom , co ja karitas Polska czy co?? A co do tego pozaru to jest mi przykro , kazdemu sie z nas to moze przydazyc i nic nie zrobisz wiec nie rozumiem dlaczego kolega andrzej_krakow sie oburzył ?? Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: olo1 dnia 2004-07-23 21:19:36 ]

A co mnie interesuje jakaś hurtownia? Spłoneła i tyle,płakac nie będe za nią.A może sami podpalili dla ubezpieczenia?.Jest multum innych firm z częściami.

Tez mam takie podejrzenia jak Hycelius...

Cytat:
2004-07-24 00:33:23, Chopper pisze:
Tez mam takie podejrzenia jak Hycelius...

A mnie sie nie wydaje zeby do bylo podpalenie. Wlasciecie tej hurtowni ma tyle kasy ze moze polowe huty wykupic, hurtownia przynosila ogromne dochody i np straty na czesciach ktore dziennie wynosily nawet i kilka tysiecy nie przeskzdaly wlascicielowi. Po za tym jak pisalem za tydzien hurtownia ma ruszyc spowrotem.
Ale to wszystko to tylko moje prywatne zdanie

P.S. Olo1 nie martw sie predzej czy pozniej dostaniesz swoj gaznik Wrazie czego posuzkam go w zgliszczach w poniedzialek

[ wiadomość edytowana przez: bimber1 dnia 2004-07-24 00:43:17 ]

Nie chce insynuowac ale moze wlasnie dlatego ze przynosila takie zyski komus sie to nie podobalo...to jest Polska takie rzeczy sa na pozadku dziennym...konkurencja bywa silna i przebiegla

Cytat:
2004-07-24 00:45:07, kabul pisze:
Nie chce insynuowac ale moze wlasnie dlatego ze przynosila takie zyski komus sie to nie podobalo...to jest Polska takie rzeczy sa na pozadku dziennym...konkurencja bywa silna i przebiegla

No moze i masz racje, nie wykluczam tego. Ale wiem ze ten magazyn mial mizerne zabezpieczenia,nie bylo zadnej klimy, okien itp, na gornych pietrach bylo tak duszno i goraco ze wiecej niz 5 min nie dalo sie tam wytrzymac a wlasnie na gornym pietrze wybuch pozar

cytat : P.S. Olo1 nie martw sie predzej czy pozniej dostaniesz swoj gaznik Wrazie czego posuzkam go w zgliszczach w poniedzialek

hehe no Wiesz to jest taka mała srebrna aluminiowa rzecz ale pewnie po pozarze bedzie raczej wygladała jak mała czarna rzecz.
Spokojny jestem , bo wierze w Wasze umiejetnosci i mobilizacje, a co do tych domysłow czy to moze był sposob na wyciagnicie kasy zod ubezpieczyciela to wydaje mi sie ze to juz nie te czasy bo oni teraz bardzo dokładnie wszystko badaja i nie wiadomo czy Wasz szef pozwoliłby sobie na takie posuniecie , mimo wszystko to byłoby b.duze ryzyko

[ wiadomość edytowana przez: olo1 dnia 2004-07-24 08:22:44 ]

Cytat:
2004-07-23 21:33:55, Hycelius pisze:
A co mnie interesuje jakaś hurtownia? Spłoneła i tyle,płakac nie będe za nią.A może sami podpalili dla ubezpieczenia?.Jest multum innych firm z częściami.

Ciebie to nie interesuje ale innych ludzi TAK bo moga stracic prace!!!!

troche drogi ten gaznik

Witam wszystkich i zapraszam do oglądnięcia kilku zdjęć

Witam Krzychu , ajjjj to tam sie musiało niezle jarac o rany, a jak tam na dzien dzisiejszy wyglada , czy macie juz cos postanowione , duzo sie zjarało??

No duzo sie zjaralo - WSZYSTKO Zosdtal tylko dzial przyjec i kadry (osobny budynek) Wiekszosc ludzi jest narazie na platnym urlopie. ok 60 osob pojechalo do kielc i debicy (tam beda pracowac) a restza zostala przydzielona do prac porzdakowych w tym ja.
Pozdarwiam