Gdzie mozna dostać elektrody do aluminium

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie mozna dostać elektrody do aluminium najlepiej w okolicach wrocławia.

???? elektrody do aluminium? a czy czasami aluminium nie spawa sie metoda TIG? czyli nietopliwa elektroda tytanowa w oslonie argonu za pomooca specjalnego drutu do spawania aluminium?

Albo migiem zwykłym . Ofcoz z innym drutem i w osłonie argonu .

Widzialem takie elektrody na allegro.

Cytat:
2004-07-27 16:30:58, Golab82 pisze:
Widzialem takie elektrody na allegro.

a jak te elektrody wygladaja? i czy to sa do takiej zwyklej spawarki lukowej? jezeli tak to co zabezpiecza powierzchnie laczonych elementow przed utlenianiem podczas spawania?

Ja nicc nie wiem na temat tych elektrod. poprosty patrzylem czy na allegro mozna kupic jakies elektrody. a tu pyk "elektrody do aluminium" z tego co pamietam to chyba kolo 6zł sztuka.

prawdziwi faceci spawaja nago metoda FIG

o ile dobrze wiem to aluminium spawa sie TIG-iem w osłonie argonu używając do tego albo aluminium (np. paski pocięte z blachy) albo elektrody nietopliwej (chyba wolframowej). O elektrodach nigdy nie słyszałem.

Elektrody do aluminium są na pewno pytałem sie taty a on jest z zawodu spawaczem tylko niewiemy gdzie je kupić.Mozna spawać migiem ale do tego jest potrzebny gaz albo hel albo argon i to drogie jest do tego drut z aluminium.Normalną spawarką na elektrody sie niepospawa.Spytam sie taty wieczorem jaka spawarka na elektrody ma być.

no to elektroda jest tylko w TIGu, bo w MAGu elektroda jest drut spawalniczy

Z tego co ja wiem to za takie elektrody się płaci jak za zboże i są one szczelnie zapakowane. A i nie da się kupic paru sztuk. Są pakowane w dużych pakach więc taniej wyjdzie coś zanieść do zakładu który spawa aluminium niż się samemu bawić. Pomijam już spawarkę którą się to spawa.