Espero bez elektrycznych szyb ?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pomocy, chce kupić Espero, wszystko jest ok rocznik 97 ABS, klima, poduszka itd, ale brak elektrycznie reg. szyb !!!. Czy ktoś wie o takiej wersji ? Może cos jest kombinowane ? Trochę się go boję. Auto z niemiec silnik 2.0. Proszę o jakieś informacje.

z tego co mi wiadamo to niebyło wersji bez elektryki elektryczne szyby były zawsze w standardzie a zwałaszcza przy wersji 2.0

byly wersje bez elektryki ale nie na polski rynek..np na wegrzech chyba byly..i oznaczenie GL..wlasnie sprawdzilem w instrukcji..jest wersja z elektryka tylko z przodu..i z recznie sterowanymi lusterkami..znalazlem tez w instrukcji info ze olej w skrzyni wymienia sie co 30tys km

ja nawet u mnie w kielcach widzialem espero GL i tylnie szyby mialo na korbki

Takie wersje szły bodajże też do ruskich z tego co się orientuje.

miałem okazję przed kupnem swojego esperka , zobaczyć espero z korbkami z tyłu, ale w życiu nie słyszałem o korbkach z przodu czy ręcznie regulowanych lusterkach

No w galerii koreanskiej sa zdjecia esperakow sprzed faceliftingu wnetrza i tam sa lusterka recznie regulowane, inne boczki drzwi itp... Ale czy chodzi o takiego zabytka? Przeciez to musialby byc samochod z poczatku lat 90...

Wg polskiej instrukcji obsługi espero nie musi mieć wielu luksusów (el.lusterka, szyby, ogrzewanie tylnej szyby, podłokietnik z tyłu)

Cytat:
miałem okazję przed kupnem swojego esperka , zobaczyć espero z korbkami z tyłu, ale w życiu nie słyszałem o korbkach z przodu czy ręcznie regulowanych lusterkach

gdy zostałem zmuszony do kupienia lusterka to sprzedawca w ASO przyniósł 2 lusterka-jedno regulowane elektrycznie a drugie ręcznie. To drugie było tańsze o ponad 100PLN.Rzecz miała miejsce w 2001 roku.

Dobra, przestraszyliście mnie , kupuję inny z silnikiem 1.8 ale z PDW, kolor złoty metalik na alusach. Myśle, że ładnie będzie sie prezentował . Dzięki wszystkim za informacje.

Yyyy.. a co to PDW?

Pełne Dodatkowe Wyposarzenie

W Poznaniu widziałem Espero z korbkami z przodu jeszcze swego nie miałem i myslałem, że to jest normalne, że jedne mają, a inne nie ( Espera )
Z pozdrowieniami Malin II

[ wiadomość edytowana przez: malin2 dnia 2004-07-21 08:14:40 ]

A ja już myślałem, że z Espero bez elektrycznych szyb jest jak z Yeti .

wyciagam stary watek, ale dopiero go zobaczylem...

jakbym mogl kupic esperaka i na tyle byłyby korbki to bym sie nie zastanawiał, bo w moim szyby a szczegolnie te z tyłu dzialaja jak chca a korbki to korbki

jakby sie dalo malym kosztem to przerobic, opierajac sie na fabrycznym mechanizmie to wywalilbym te silniczki tylne i pstryczki i kabelki i z glowy by bylo, przednie mi wystarcza elektryczne, tył to straszne badziewie !

Cytat:
2004-07-28 14:18:29, Petersen pisze:
tył to straszne badziewie !

To czemu u mnie działają bez problemów (wczoraj nawet smarłem trochę przy okazji oczyszczania z rudej)?
Mnie tylna elektryka jest przydatna jak jadę bez dzieci. Wtedy odsuwając tylne szyby robię sobie "klimę" dla ubogich i wieśniaków nie musząc szpanować "zimnym łokciem".

[ wiadomość edytowana przez: piotr-ek dnia 2004-07-28 14:23:37 ]

a ja nie wiem dlaczemu u Ciebie dzialaja bez problemow...u mnie dzialaja jak chca, szyby jak szyby ale to pizdryki-przelaczniki to dramat poprostu czy tam inne kabelki

A ile masz dzieci i w jakim wieku A na poważnie. 2 latka jeszcze nie jest nauczona co to jest, a siedmiolatka specjalnie się nie bawi.

Pełna elektryka z przydu moim zdaniem w zasadzie wystarcza. Z tyłu powinny byc tradycyjne korbki. Tak jest chyba nawet w nieco młodszej nubirze.

Co do bezpieczeństwa: ja mam na stałe włączoną blokadę samodzielnego otwierania okien przez pasażerów. Nie chcę krakać, ale wiem, że były wypadki śmiertelne zabawy w podnoszenie i opuszczanie szyb przez dzieci. Więc lepiej nie kusić losu.

A funkcja otwierania okna przez pasażera z przodu to - jak wcześniej pisałem - jest teraz po "tuningu" i żona może otwierać okno nawet jak nie ma kluczy w stacyjce. Polecam takie rozwiązanie.

Pozdr.,
Wrolo

Cytat:
2004-07-28 15:06:17, wrolo pisze:
Polecam takie rozwiązanie.

Dobre rozwiązanie. Złodziej nie musi posiadać nawet zagiętego pręta - teraz wystarczy mu całkiem prosty, aby odsunąc szybę.
W lepsiejszych/nowszych samochodach jest tak, że elektryka w szybach bez kluczyka działa dopóki kierowca nie otworzy i zamknie swoich drzwi.