| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-07-23 09:31:38 Chciałm się pochwalić (wiem, że to nieładnie ale tak bardzo, bardzo się cieszę) - wczoraj byłam w Skoczowie w ASO Hyundaia aby zrobić konserwację Toyoty i przy okazji aby zrobili profesionalny przegląd. Konserwację zrobili, lekką rdzę pokryli specjalnym smarem aby dalej się nie rozprzestrzeniała, umyli autko i mam nadzieję, że teraz na kilka lat mam z tym spokój. Jednak najbardziej bałam sie przegladu...bo przy 100 km/h zaczynała drzeć kierownica. Myślałam sobie, że to pewnie amorki do wymiany a wiem, że to spory koszt albo drążki albo coś jeszcze... Po 7 h (tyle trwało to wszystko) gdy przyjechałam na miejsce servisant powiedział, że wszystko - absolutnie wszystko - jest OK. Nic do wymiany a drżenie kierownicy to prawdopodobnie wina źle wyważonych kół. Zapytałam go czy jest tego pewien bo autko stare a on odpowiedział, że tak i że jeszcze nią długo pojeżdżę. Rewelacyjnie - prawda Chciałm dodać, że ASO Hyundaia jest pewne i solidne (mój ojciec z niego korzysta od 12 lat) a ludzie tam pracujacy są sprawdzeni i pewni. Pozdrawiam wszystkich maniaków Toyoty!! Pa. |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2004-07-23 10:15:11 gratuluję.
ps: Jackal nie strasz Madzi, niech się upaja doskonałym stanem technicznym Toyotki |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-07-23 10:18:34 Nooo chyba się nadziwili leciwej "babci" Kół j nie wyważyli tylko powiedzieli co i jak. Chcę je wyważyć w przyszłym tygodniu. A rdza jest przy brzegach drzwi (tam właśnie często atakuje) a pojawiła się po zimie. Ale ja najbardziej byłam zdziwiona tym, ze samochód umyli... Profesionalizm |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-07-23 10:25:41 Madzia,
mama nadzieję że oprócz umycia autka potrafią sie wykazać większym profesjonalizmem (niczego im nie ujmuję, tak tylko myślę). |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-07-23 10:39:27 Misiek ale oni wlali ten smar ( czy coś takiego) właśnie w drzwi- wewnątrz. Wpsikali takiem specjalnym pistoletem w otwory w drzwiach i powiedział gościu, że teraz rdza jest zahamowana.
A jaki to inny sposób? Chętnie się dowiem |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-07-23 17:11:08 Właśnie taki Tylko ze otwory w drzwiach to mało moim zdaniem, ale jeśli twierdzą że ok tu gucio Ja się zabieram u siebie za tydzień za to i wygląda to tak: najpierw mechanicznie (ręcznie Na to dopiero konserwacja.... No dobra I teraz zalezy, jak wychodzi na zewnątrz juz to sporo roboty. Najlepiej byłoby dać to blacharzowi zeby rozłączył blache, wyczyścił itd... Ale można spróbować samemu. "Ściągnać" pasek elstyczny z drzwi (taki co biegnie 1 cm od brzegu drzwi) pod spodem dokładnie wyczyścić, cortanin, na to cynk, na to podkład pod farbę (koniecznie taki który "współpracuje" z cynkiem bo mogą byc potem problemy!!) na to znowu trzeba połozyc pasek elstycznej masy, a to wcale nie takie hop-siup (poruszane tutaj) i na to lakier. Zabawa przednia
Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: misiekII dnia 2004-07-23 22:17:01 ] |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2004-07-23 21:18:38 Misiek, Twój opis to dopiero profesjonalizm... a na dodatek pewnie po robicie też sobie umyjesz samochód |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-07-24 12:27:18 A wiesz Misku że tam też przyjechały Toyoty. Np. widziałam Yarisa i Carinę II taką jak twoja tz. nie wiem z którego roku ale starszy model |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-07-25 14:08:01 Miśku to moja Niunia to ma już baardzo dużą wartość Hmmm a ja jestem zadowolona z obsługi - tylko, że to było ASO Hyundaia a nie Toyoty |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2004-07-25 22:52:26 Madziu spróbuj... podjedż do ASO Toyoty to się przekonamy (po tym jak zdasz nam relację z tego przeglądu) Ja tam wolę dosiadać młodsze roczniki... |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-07-26 08:40:20 I tak trzymać Madziu Ja mam samochód nieznacznie młodszy od siebie, ale praktyczny brak różnicy w wieku powoduje ze świetnie się dogadujemy Jeździ się doskonale. Oby tak dalej. Alan, ja w stosunku do młodszych (samochodów Dla mnie ważne jest to, ze posiadacz nowego Avensisa był już w serwisie więcej razy niż ja z cariną przez 17lat. No cóż. Są powody do dumy. Moja tojka reprezentuje sobą to, ze nawet samochód nabierający wartości (w myśl podanej tu definicji Jeszcze trochę to mam nadzieje zobaczycie foto i sami ocenicie Pozdrawiam ![]() |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-07-26 09:44:48 Miśku a wiesz dlaczgo ja wolę stare samochody? Bo one mają DUSZĘ tz. to coś czego nie mają nówki Ja o moją Niunię dbam jak umiem najlepiej - musi jeszcze pojeździć conajmniej do 30-stki (może nawet mojej Hmmm póki co wszyscy mechanicy u których byłam dobrze mi na przyszłość prorokowali. A Niunia wcale tak głośnio nie chodzi - to nie jest Malacz Pozdrawiam. |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-07-26 10:49:00 No tak, o tym zapomniałem napisać ... To jest jeszcze jeden, chyba najważniejszy powód. Tak sie składa, ze ja carine mam (no będę miał nie długo, bo narazie rodzice "pożyczyli") po dziadku. I tak nie dość że mam samochód dziadka (zawsze marzenie, jak mieliśmy poldka z 1995 roku to nadal się wzdychało do Toyoty z poprzedniej dekady...) to jeszcze wszędzie widzę jego rękę. To tutaj coś zrobił, to tam. Niesamowite uczucie. No i jest jeszcze jedno. Mój dziadek miał warsztat samochodowy i sporo ludzi z branży przy tym poznał. Do dzisiaj mój tata twierdzi, że dużo jest wszelkiej maści mechaników w Szczecinie, którzy powinni rozpoznać moją carinę. Ach ten kolor Nie mówie ze jest hałas jak o 12 na Marszałkowskiej... No po prostu słychać coś tam. Nie ulega wątpliwości ze nowe samochody są cichsze. Ale u mnie/nas przynajmniej wiem że jade, i w dodatku tak jak ja chcę a nie jak po sznurku ...ESP,EBD,ASR .... Moja też musi długo pociągnać Pozdrawiam Trzeba chyba przystopować bo nam karzą zrobić oddzielny wątek do wzdychania jakie to cudowne samochody [ wiadomość edytowana przez: misiekII dnia 2004-07-26 10:53:47 ] |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-07-26 11:42:42 Kurcze może warto taki wątek założyć?? Myślę, że główni-dowodzący Więc jak Miśku? Zakładamy taki wątek?? Wymienimy się doświadczeniami, śmiesznymi zaistniałymi sytuacjami. Nie tylko nasze Toyki należą do starszych, Leon99 posiada z 1982 roku (chyba) wiec też pewnie chętnie porozmawia. Co Ty na to?? |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-07-26 15:33:07 Pewnie! Ja jestem jak najbardziej za. Tylko wstrzymajmy się jeszcze - niech wypowiedzą się inni "wyjadacze". Bo my we 2 to możemy sobie "na boku" pogadać To miałbybyć wątek czy cały dział? Ale mamy piękny
Pozdrawiam. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-07-26 16:00:32 Chyba wątek by starczył. Natomiast gdyby się dało cały dział to byłoby super |