[126 swap] yellow lightning - the awakening

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no i stalo sie...

czekalem na ta chwile od ponad 4 miesiecy... jutro moje nowe auto wyjezdza na ulice. rano jade do cz-wy je odebrac i przeprowadzic pierwsze beta-testy, (co ma sie rozleciec/urwac/popsuc niech zrobi to na miejscu), potem 300km trasa do domu. miejmy nadzieje ze ten prototyp przezyje to bez zadnych zaciachow i bedzie mozna sie cieszyc (w miare ) bezawaryjna eksploatacja.

troche o aucie:

- buda rok 2000 obspawana (pelny EL)
- zawias (tyl - cieta sprezyna maluchowska + gumy : przod nowy resor na 11cm + podkladki -1cm : amorki bilstein (4szt)
- hamulce (przod - brembo max, ferodo, zacisk CCS : tyl - nowe bebny, ferodo : hydrauliczny reczny przy kierownicy)
- przewody hamulcowe wewnatrz kabiny
- krotki uklad kierowniczy
- obnizona kolumna kierownicy
- podniesiony mechanizm lewarka zmiany biegow
- dodatkowe wskazniki ritmo abarth
- silnik: jednostka 1108ccm SPI (z punto), lekki zamach, zrobiony dolot, wydech, chip (w drodze)
- kola 13x4,5" CC (145/70 tyl, 135/70 przod) , alu 13x6" w drodze...

to na chwile dzisiejsza byloby chyba na tyle...

w najblizszym czasie:
- pelna klatka z zastrzalami X i spawana do slupkow
- kubly
- pasy 4 pkt
- plyta pod silnik
- plastikowe pokrywy
- itd...

na obecna chwile dysponuje zdjeciami z budowy z poczatku maja. reszta fotek (gotowego) i pierwszy film najprawdopodobniej juz jutro pozna noca lub w czwartek. tak to wygladalo niecale 2 miesiace temu... :

nastepna czesc posta jak wroce gotowym autem...

pozdrawiam serdecznie
ZoLtaR

ladnie ladnie ladnie

swieze fotki dawac juz panie Zolt-ku

No nareszcie......gratuluje opłaciło się czekac (miejmy nadzieje) niemoge sie doczekać fotek z "ulicy" a przedewszystkim z twojego upalania hehehe zdanie moje znasz robisz to naprawde fajnie! i porządnie! GRATULACJE

sprzęcik zajebisty ,no wreszcie myslałem że sie niedoczekam tych fotek , wszystko na wypasie czekamy na fotki gotowego i filmy może jakieś kryterium poligonu

edit yankee byłes szybszy o 20 s

[ wiadomość edytowana przez: proiss dnia 2004-07-06 23:42:29 ]

Wow ale kasy na to chyba poszło sporo. Ale wielkie gratulacje i mam nadzieje że szybko pokażesz aktualne foty

czekam na następne fptki/filmiki

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

wow!!!
czekam na foto calosci!!!

-----------------
http://plepleple.pl

dzieki za wszelkie wypowiedzi juz na tym etapie odslony auta.

co mozna jeszcze dodac...

- pompa paliwa zatapialna w zbiorniku
- silnik zalany Castrolem RS 10W60
- deska z wkladem CC900 (do 160kmh) podswietlana na niebiesko
- obrotek lumel 0-8000rpm

wnetrze zostanie wykonczone (podszybie + boczki) w czarnym zamszu, reszta gola blacha.

dodam tylko ze ze starego auta zostala szyba przednia, skrzynia biegow, lampy H4, wahacze tylne oraz akumulator. Reszta jest nowa wiec mozna powiedziec ze auto jest na 99% nowych czesciach (jakby malan rok 2004). Kosztowalo to tyle, ze ... lepiej pominmy to minuta ciszy...

jeszcze raz WIELKIE DZIEKUJE za slowa uznania, sam nie moge sie doczekac jak to bedzie jezdzic...

pozdrawiam
ZoLtaR

Zoltar - szacunek - widac ze sporo kasy w to wlozyles, ale mam jedna prosbe do ciebie. Wywal te gumy z tylnego zawiasu i wsadz jak czlowiek sprezyny od trucka. Na gieldzie koszt jednej to 10zl, wiec nie ma sie nad czym zastanawiac. Te gumy rozleza ci sie w ciagu miesiaca.... Silnik jest ciezki wbrew pzoorom...

super

kilka pytan:
jaki tlumik?
jaka chlodnica?
gdzie budowales?

czekamy na nowe swiezutkie zółtkowe fotki

Cytat:
2004-07-07 00:07:31, NAZIK pisze:
super

kilka pytan:
jaki tlumik?
jaka chlodnica?
gdzie budowales?

czekamy na nowe swiezutkie zółtkowe fotki

ad1 ) tlumik? hm... ze tak powiem brak, po prostu rura z kat'em od punto, czyli generalny brak tlumikow rozwiazanie ze tak powiem dosc glosne

ad2) chlodnica od skodziny 120

ad3) budowalem u Tomka z TRSu (auto stoi w cz-wie)

zabieram ze soba aparat i kamere wiec bedzie napewno duzo materialu...

@ Zuraw..

z zawiasem napewno sie pokombinuje, narazie sie nie wypowiadam bo jeszcze nie mialem okazji jechac tym autem

widac ze jests fanatykiem malca

z czestochowy bedziesz jechał na farta czy moze juz wszystko jest zalegalizowane?

jak dla mnie bomba,gratuluję

Zgadzam sie z Żurawiem. Przy tak zajebistych i profesjonalnych przeróbkach te gumy w spręznach, nawet jak sie to dobrze bedzie trzymało, to dziwnie wyglądają.
Auto ekstra chyba sie przekonam do swapa w malcu.

@ szary

spoko, gumy sa narazie zeby dojechac i pojezdzic, napewno pokombinuje ze sprezynami, nie bojcie nic

@ nazik

tu najwiekszy hardkor, biore fakture na silnik , DR, OC i zapier**** przez pol polski do torunia zeby w czwartek zalegalizowac przerobke (diagnosta juz czeka z dlugopisem )

Brawo długi czas oczekiwania został wynagrodzony. Przecinaczek jak sie patrzy. Mam nadzieje że niedługo pojedziemy na mały test na poligonie.

Hehe nie bedziesz czsem przez Łódź przejeżdżał ?? To bym je sobie wyjął, bo ja takich gum nie moge dorwać . Ja mam mniej profesjonalnie auto zrobione wiec nie będą tka kaleczyły.

Kurka Zoltar dosłownie brak mi słów ..............
Malczan torpeda dosłownie
Już się ślinie żeby zobaczyć i dotknąć
Jednym słowem MANIAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-]
Pozdro Sobot

@ szymek - pierwsze testy planuje juz w ten weekend... wiec poszalejemy troche napewno... oczywiscie z kamera (wsrod furiatow )

@ szary- mam 2 takie gumy nowki w piwnicy, jak chcesz mozesz je wziac, u mnie sa po 4zl sztuka