Magnetyzer

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeśli ktoś stosował magnetyzery paliwa w Polonezie to proszę o opinę. Czy warto zamontować ?

Jezeli wierzysz w cuda - tak.
Jezeli masz troche oleju (w glowie) to nie.

Pozdrawiam
Adamus

Ja mialem magnetyzer Air&Fuel. I zadego efektu nie odczulem. Chociaz moze dlatego ze mialem za nowy silnik??
Ale w cuda nie masz co wierzyc. Ja po 3 miesiacach uzytkowania wywalilem go bo mi sie wydawlo ze go cos zatyka. Wywalilem go i tez go zatyka. Zadnej reguly nie ma. To tak samo jak ze strumiennica. Jedni mowia ze pomaga drudzy ze nie. Zaloz i przekonaj sie na wlasnej skorze.

ja kiedys zaloze maga. bo zmniejsza toksycznosc spalin i jak nie masz kata jak ja to jest problem pierwsze co zrob to caly wydech to drzemie moc(z)!!!
POzdrawiam wszystkich wariatow ulicznych
Dzidzio

własnie ,w tym problem że magnetyzer nie dodaje koni mechanicznych ,a sprawia że silnik pracuje "czyściej",lepiej spala mieszankę paliwową.

Z tego co czytałem na temat magnetyzerów, to podobno robiono testy Multimagów i są niezłe. Silnik pracuje lepiej' pali mniej, jest bardziej elastyczny w zakresie średnich obrotów.Jednak efekty działanie M. nie pojawia się tak szybko jakbyśmy tego sobie życzyli, gdyż silnik musi się "przestawić i przyzwyczaić" do nowego , "ulepszonego" skł. mieszanki, tak więc tzeba prejechać kilkaset km., by efekt był widoczny, i potem to będzie można powiedzieć że "mój PN jedzie tak itak, pali tyle i tyle" itd....

REKLAMA DZWIGNIA HANDLU w GT niby dawal M. 3.5PS ale nie zrobili testu na drodze ani nic...pewnie mieli napiete plany 3.5PS jest nie do wyczucia moze G-tech wychwyci roznice ale na pewno nie kierowca...jak masz za dzuo $$$ to kupuj M. nie bedziesz trul srodowiska ale jak zalezy CI na osiagach to nie kupuj...tak samo jak stozka-wywalone pieniadze a jedynie oc moga poprawic to nastroj

Czy może ktoś coś wie o magnetyzerach do gazu bo słyszałem że takowe istnieją.Ma może ktoś takie cudu? Jak się ewntualnie sprawuje, ile kosztuje i gdzie to nabyć.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.

Ja zrobilem do gazu tak samo jak do benzynki.
plusem do srodka czyli do przewodu. A teraz musisz znalesc sobie jakies magnesy i pokombinowac jak je zamontowac lub isc do sklepu i wydac 250 zl

a może wiesz do jakiego sklepu ? Montuje się je na przewód od gazu czy trzeba się wcinać ?

Najczesciej w sklepach tuningowych. Na gaz proponuje nakladke, tylko zastanawiem sie czy jest sens wydawac 250 zl

jest jakaś zauważalna różnica po założeniu magnetyzerów ?
Jak one wpłuwają na zużycie gazu ? wiem że powinien miej palić ale o ile ?

o ile to Ci nikt nie odpowie
Napewno bezynce mi zmniejszyly spalanie i kulture pracy oraz polepszyly sie spalinki, przy gazie tez napewno spalinki sie poprawiaj ale co do spadku to nic nie moge powiedziec bo zalorzylem gaz na zime a jak sie konczyla to zalorzylem maga na gaz wiec chcial nie chcial spalanie zmniejszylo sie a ile w tym zaslugi magnetyzera to nie wiem.

dzięki za odpowiedź.Muszę poszukać odpowiednich magnesików i je jakoś zamontować to się przekonam.

Dory wybor, tylko pamietaj ze magnetyzerki dzialaja po jakims czasie od zalorzenia i szukaj jak najsilniejszych magnesow ponoc silne sa w dyskach twardych

ps.tylko nie ze swojego kompa

ponoć bardzo dobre są maksory kosztuje on 164 zł ale mam kumpla ktury jeżdzi na gazie i wcale sobie nie chwali ma założony bo niechce mu sie go ściagać a to co tam piszą o wiekszej czystosci spalin,czy spadku zuzycia paliwa jest to bzdura.
sama jazda na lpg to juz czyste spalinki

Ziga u mnie poprawila sie czystosc spalin i na gazie tez na 100% a spalanie zmalalo na bezynie o okolo 0,5 litra i kultura pracy silnika troszke lepsza.

Ja mam zalozonego magnetyzera na benzynce i ..
-spalanie w miescie nie spadlo, na trasie cos kolo 1l
- poprawila sie elstycznosc silnika
- koszt 250zl i ciagle sie zastanawiam czy nie lepiej bylo kupic sportowa wkladke filtra powietrza

Ludzie nie badzcie naiwni, magnetyzer nie daje nic! No poza schudnieciem portfela! Lepiej te pieniadze zainwestowac w przeglad samochodu i doprowadzenie go do idealnego stanu, przynajmniej beda jakies prawdziwe efekty.
Nie ma nic za darmo, nie ma zmniejszenia spalania po zblizeniu magnesika w warunkach rzeczywistych. Tyle samo da podwiazanie amulecika do przewodu paliwowego - wystarczy tylko podwiazac i... uwierzyc!!! Wyjdzie taniej!

Pozdrowka
Adamus

U mnie i u Alfa i teraz widze u Formuly w silnikach 1.4 dziala.

Wasz wybor