| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Alan28 Miłośnik FSO Lancia Kappa SW/Lanc ... Zdzieszowice | 2003-09-13 07:12:36 kontrolka o ktorej piszesz jest faktycznie kontrolka zuzycia klockow hamulcowych(przod)jednak wiem z doswiadczenia ze nawet po ich wymianie czesto swieci(uszkodzone przewody elektryczne)ale ta sie nie przejmuj,gozej jest z ta CHECK ENGINE jest to kontrolka prawidlowej pracy ukladu wtrysku i pracy komputera,jesli jest tak jak mowisz ze to tylko na gazie to wydaje mi sie ze to sprawa zlego ustawienia emulatora sondy lambda,popros tego kto zakladal ci gaz aby to sprawdzil.polecam ci ksiazke pana Edwarda Morawskiego Budowa Eksploatacja FSO POLONEZ jestn tam wszystko ladnie opisane |
![]() Alan28 Miłośnik FSO Lancia Kappa SW/Lanc ... Zdzieszowice | 2003-09-13 23:49:09 Sorki nie doczytalem(darujcie,zmeczenie)jesli to juz dluzej trwa to moze oznaczac kilka rzeczy pierwsza silniczek krokowy(usterka powszechna)okolo 300-500pln,moze to tez byc sonda(od 130-200pln)moze tez byc uszkodzony modul a ten kosztuje okolo 2tys ale najpewniej bedzie to zanieczyszczenie aparatu wtryskowego(prostrzy w czyszczeniu od gaznika)wzglednie uszkodzony komputer a ceny takiego to ci nie powiem bo nie zasniesz |
trombocyt Miłośnik FSO Polonez LE Gdynia | 2003-09-14 23:20:19 Tak sie fajnie skłąda ze akurat mein fater ma takiego właśnie Poldasa Atu i też ma gaz Odkad zaczal jexdzić na gazie to CHECK ENGINE włączał się często Czemu ponoć dlatego że gaz pomija komputer sterujący sondą Lambda czy cos takiego. W Serwisie DAEWOO - FSO powiedzieli na gazie tak sie robi i już po sprawie
Jednak jeżeli pojawiało się to wcześniej to może być sonda albo ukl wtryskowy komputer to chyba nie bo wydaje mi sie że bys nie ruszył z miejsca (jak mi poszedł w VW Passat ) to tak miałem. Udaj sie podłaćzyc na komputer i tam powinno się okazać dokładnie Natomiast ta druga kontrolka to klocki przód i pewnie masz zwarcie albo się kabelek urwał albo po prostu nie masz go podłąćzonego albo masz klocki do wymiany |
kameleon_vip inowrocław | 2005-02-20 19:01:05 mam polonka na gazie 1.6 gli abimeks. to co mówicie świadczy tylko o tym ze serwisanci od gazy i daewo sa debilami i nie potrafia ustawic instalacji. moj polonek chodzi na gazie bez atuatora i komputera a czek engine sie nie świeci wiecie dlaczego???? bo zakładajac gaz bez kompa do polonka trzeba założyc emulator sondy lambda i na podstawie emulatora dopiero regulowac. emu ma swoje kontrolki ZIELONA jest ok POMARAŃCZOWA nie bardzo i oznacza wieksza mieszanke gazu a CZERWONA to juz wogle nie mówie. mój polonek jest tak ustawiony ze jest cały czas zielone niezaleznie od obrotów. polecam dobrego mechanika z analizatorem spalin. |
k1cyprys Miłośnik FSO 125p 1972 Kraków | 2005-02-20 19:25:05 KONTROLKA CHECK ENGINE PALILA MI sie 2 razy w zyciu - jak mialem zasyfiony wtryskiwacz i po czyszczeniu przestala, oraz po tym jak mi padl wal na 2giej panewce... a teraz to bardzo rzadko, raz na jakis czas na chwile po uruchomieniu poswieci kilka sekund i jak przelacze na lpg to odrazu gasnie... ale jak go przesmigam na bence to jakis czas jest spokoj... poprostu jezdzac na gazie wtryskiwacz nieuzywany tak jak jego pierwotna funkcja zabrudzil sie i komp zgupial... |
chojnas Miłośnik FSO Fiat 125p poznań | 2005-02-20 22:40:56 A ja tak dorzuce poza tematem że wydawało mi się że niezarejestrowani nie mogą pisać na forum??
Może mi to ktoś wytłumaczyć??I chyba lepiej na privie albo gdzieś żeby nierobić OT!!! POZDRO |
Realdoom Miłośnik FSO FSO 125p Pruszcz Gdański | 2005-02-21 23:34:40 hehe i dobrze ze mi sie odechcialo monowtrysk, z gaznikiem nie ma takich tam sond, wtryskow krokowych, czekow, i daewoo wie co jescze ... |