Długo!! odpala na gazie -pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Fiat 200 tys na gazie BEDINI
Ogromne problemy z odpaleniem na gazie, zimą do zajechania akumulatora
Po przejejechaniu kilkunastu kilometrów na beznynie, po zrobieniu przerwy odpala na benzynie bez problemu.
Przez kilka lat nie bylo tego. Serwis, szkoda gadać
Odłączanie centralki nic nie dało.
Prosze o pomoc

A zawory kiedy regulowales?

NIc to nie daje.
Przypominam : na benzynie jeździ bez problemu.
dzięki z góry

Wystarczy podjechac do diagnosty lub mechanika ktory posiada analizator spalin i sprawdz czy nie masz za bogataj lub ubogiej mieszanki podczas odpalania.Potem to juz bedziesz wiedzial co robic.Jak masz sonde to nawet nie musisz nigdzie jechac bo sam sprawdzisz.

Może wymień membrany w reduktorze. W końcu 200tys km na jednych membranach to dużo

A dlaczego odpalasz na gazie?
Zimą to się nie dziwię że przy odpalaniu na gazie zajeżdżasz akumulator - gaz zamarza w przewodach po otwarciu zaworu przed parownikiem.

Pozdr.

Jerry

Kochani podstawowe regulacje, wymiay membran ( 3 razy), regulacje zaworów wszystko było robione!!
Oczywiście,że nie odpalam na gazie!!! To był skrót myślowy!!!
Odpalam ( formalnie) na benzynie ale w ustawieniu przełącznika "na gaz" - to chyba logiczne.
Nadal czekam na POMOC!!!

cześć
miałam podobny problem... w ostateczności okazało się że to komputer (jak nazwał to mechanik)... po wymianie do tej pory a minął już roczek wszystko ok..... nie wiem czy we Fiatach jest coś takiego... ja śmigam Opelkiem...

pozdrawiam

A.

Dobrze ze robiles juz wszystkie regulacje ale teraz masz sprawdzic jak wyglada sklad mieszanki podczas odpalania bo chyba idealna nie jest skoro masz problemy.