| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-07-27 15:40:00 wiec tak
z poloneza potrzebna jest dolna czesc obudowy nagrzenicy z mocowaniem linki przy tym nawiewie na nogi i tu normalnie linke podpinamy do dwigienki na konsoli linka do zaworu zakladamu od poloneza (jest troszeczke dluzsza) poniewaz linka od regulacji nawiewu powietrza (od tej klapy na gorze) jest zakrotka dlatego nalezy przeniesc ja na prawa strone (na strone po ktorej jest zawor) w tym celu potrzebna jest takze gorna czesc obudowy natgrzenicy poloneza, nastepnie wywalamy z niej ta klape i demontujemy mocowanie linki (gornej czesci nagrzewnicy od poldka nie da sie zalozyc do 125p bez wyciecia takiej szczeliny w nadwoziu) dlatego by nie ingerowac w blachy samochodu mocujemy do gornej czesci obudowy z PN klapke z nagrzenicy 125p (w polonezie klapa uchyla sie w inna strone niz we fiacie tak wiec u nas po przerobkach tez bedzi inaczej niz w oryginale) oraz mocowanie linki w wyniku przerobek linka wychodzi teraz obok zaworu i starcza do dzwigienki na konsoli, nagrzewnica dziala karoseri ciac nie trzeba i jest git |
lewiatan fso 1500 warszawa | 2004-07-27 15:44:47 bardzo dziekuje za pomoc niedlugo to zorbie i juz bedzie dobrze w mojej 125 |
darecki1 Fiat 125 ME Bialystok | 2004-08-01 19:06:06 Ja zrobilem to inaczej.Mysle ,za prosciej.Kupilem linke ssania od 126 i przycielem na taka dlugosc jaka mi byla potrzebna.Koszt linki w B-stoku to ok. 5 zl. |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-08-01 21:36:14 oo sprytne, ja o tym nie wiedzialem i musialem kombinowac |
lewiatan fso 1500 warszawa | 2004-08-01 22:04:35 o rzeczywiscie prosciej i to owiele i tanie dziekuje |