Lipa cos... :/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siema omesiarze mam maly ale jednak duzy problemos ...mianowicie nie pali mi na gazie na zimnym silniku, trzeba go meczyc strasznie i boje sie ze niedlugo mi padnie aku. jak zapali po okolo 5 zakreceniu to przez chwile nierowno pracuje i potem lapie obroty i jest spokoj. na cieplym pali od razu. kable swiece kopulke filtry mam praktycznie nowe nie mailem wystrzalow a nic w tym stylu ladnie chodzi poza tym...gazowicze pomozcie!!!

PO CO CHCESZ ODPALAC ZIMNY SILNIK Z GAZU
PRZESTAW PRZEŁĄCZNIK NA BENZYNE

odpalanie zimnego silnika na gazie jest bez sensu i niszczy silnik

zapomnialem dodac ze tydzien temu spieprzylem z mojej winy pompe paliwa a ze narazie lekka dziura budzetowa to nie moge jej wymienic. ale tak apropos nie ma ktos jakiejs dobrej pompy do C20NE ??

pewnie jeździłeś na suchym baku i zatarłeś pompę? Lepiej szybko kup jakąś inną bo długo tak nie pociągniesz.

no tak jezdizlem :/ ale czy to ma jakis wplyw na cos jak pompa nie dziala?? jak jezdze na gazie?? i pomozcie z tym odpalaniem!!

a jaką masz instalację gazową? Mikser do przepływomierza?

nom dokladnie, lovato ta najprostsza :/ jak mozesz to napisz sybko bo czekam

niema na to sposobu. Przy zimnym silniku musisz pokręcić trochę zanim dostateczna ilość gazu (zimny parownik) dotrze poprzez gumową rurę i kolektor do cylindrów. W mojej instalacji nawet przy przełączenie w położenie "odpalanie na gazie" wtrysk benzyny jest włączony dopuki silnik nie zaskoczy. Po odpaleniu automatycznie włącza się gaz.

ale wlasnie o to chodzi ze on wczesniej zawsze mi odpalal na gazie nawet na zimnym po nockach i w ogole :/ a od paru dni to sie tak stalo..co to mzoe byc??

odpalał ci na zimno pomimo uszkodzonej pompy paliwa?

na gazie tak!! i to od razu!! jak mozesz to mi to wyjasnij bo ja nie za bardzo w temacie.. :/

A mnie brak słów. Własnie od takich jak ty co to zarzynają pompę potem inne podzespoły .....e szkoda czasu. Dam przykład.

- Panie mechaniku dlaczego mi auto nie jedzie?
- A olej pani ma?
- No jakaś kontrolka czerwona się świeciała.
- No widzi Pani, do auta trzeba od czasu do czasu olej wlać.
- No ale przecież wcześniej jeździło.
- No ale teraz przestało...

Pomyśl trochę zanim zaczniesz zadawać głupie pytania!

[ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2004-08-01 23:50:27 ]

to bardzo dziwne bo jak odłączyłem pompę paliwa (drobna konserwacja i wymiana filtra) to na drugi dzień rano odpaliłem na gazie dopiero za 5 razem. Po ponownym założeniu pompy odpalał za pierwszym jak zawsze. Niewiem co mam tobie poradzić - myślę że najlepiej rozejrzyj się za tą pompą - i tak kiedyś musisz ją kupić.

na głupote nie ma rady.!!!!!!!!!!!! jak tak dalej bedziesz palić na gazie to zajedziesz instalacje lpg .powodzenia. na brak kasiory najlepszy jest rower a nie oma

... a mamusia mówiła: "Miej zawsze choć litr beny w autku.... bo inaczej pompa kaput."

ja tez mam instalke lowato najprostsza ale mam tak zrobione ze na gazie nie ma szans odpalic tylko na benzynie i po przegazowce 2000obr przelaczy na gaz.niewolno miec pustego baku zatrze pompe jak mowia koledzy.jak nie jezdzi sie od czasu do czasu na paliwie to pozasychaja wtryski i mozna je odkrecic i poczyscic uklad zasilania (polecam wymiane filtra paliwa)

co do odpalania na zimnym silniku. awaryjnie można odpalić każdą instalację bezpośrednio na gazie. spawa inna że te posiadające zabezpieczenie temperaturowe są podłe i sprawiają najwięcej problemów. niektóre zaskoczą gdy podczas kręcenia rozrusznikiem przelączy się przełącznik na gaz. w przypadku nie posiadających przełącznika lecz guzik trzeba na włączonym zapłonie przytrzymać go przez kilka sekund.
aby polepszyć odparowanie gazu w parowniku można polać go ciepłą wodą z zewnątrz - awaria np. w zimie /w przypadku braku dostępu do ciepłej wody lepiej być po kilku piwach - autentyk/