MotoNews.pl

Wymiana akumulatorków w desce rozdzielczej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak zdemontować zegary, zeby wymienić baterię w E34?
Pozdarwiam
Darek

nad zegarami masz dwa małe wkręty. musisz je odkręcić.
podważasz delikatnie zegary i wysuwasz lekko by odpiąć od tyłu wtyczki. dobrze jest przy tym tak ustawić kierownicę by nie przeszkadzała. ideałem by było zdjęcie jej jeśli nie robiłeś tego wcześniej. po wyjeciu deski, odpinasz delikatnie dwa zatrzaski w górnej tylnej części zegarów. i rozkładasz je na dwie części. i własnie rozebrałem taka deskę by to dokładnie sprawdzić. i wiesz co? tam nie ma żadnych akumulatorów!! licznik musi dostawać napięcie z akumulatora w takim razie. tylko czemu nie zeruje się przebieg po wyjeciu deski??!! przyznaję że jestem w szoku.
jeśli miałbyś jakieś pytania jeszcze to odezwij się na gg 2686064.
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2004-08-06 01:42:57 ]

mam przed sobą deskę od e-34 z 91 roku z elektronicznym licznikiem kilometrów i z całą pewnością tu nie ma żadnych akumulatorów. tu chyba stan licznika zapisywany jest w kości pamięci nie wymagającej napięcia podtrzymującego. innej odpowiedzi na pytanie, czemu przebieg nie zeruje sie po wyjęciu deski, nie widzę.
pozdrawiam

Witam Was,
bardzo dziękuję za szybką reakcję. Próbowałem wczoraj wyjąć licznik i udało się. Potwierdza się, że nie ma tu żadnych baterii. Nie wiem tylko, dlaczego licznik dzienny kasuje się po każdym wyłączeniu stacyjki?
Pozdrawiam
Darek