B±belki :-]

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co

MEGA duperelka : pod skór± na podłokierniku mam 2 b±ble powietrza. Miał kto¶ może podobny problem? co można z tym zrobić?

pozdrDECA

Je¶li to skóra to może nakłuć szpilk± i wypu¶cić powietrze?

heh no własnie nic nie daje bo skóra sie odkształciła w b±belki. Musiał±bym ja wyssać a potem nalać do srodka kleju czy czekos co nie powzoli na ponowne b±belkowanie. Hmmmm jako¶ nie wierze , że tylko moja oma ma takie problemy , czekam na kolejne porady

pozdrDECA

Czołem,
Moja też tak ma. Na razie to ignoruję ale gbybym się za to brał to posłużyłbym się strzykawk± z klejem + docisk. Wydaje mi się że to nie powietrze w ¶rodku bombla a raczej wygniecenie łokciem dziury w podłokietniku i rozci±gnięcie tworzywa. Nie wiem jak duże masz te b±ble. Mój mimo że jest całkiem spory daje się "wypłaszczyć" ale po chwili wraca.
Pozdrawiam
Piotr

hehe - te "b±belki" to standard w b

po nich poznaje się m.in. przebieg auta

Deca - jak się jeĽdzi jak prezes albo max lans czyli jeden łokieć na podłokietniku a drugi zimny za szyb± to tak bywa

pozdro

P.S. jak wymy¶lisz jaki¶ patent do daj znać bo u mnie też się zaczyna odklejać.... ten plastik oczywi¶cie... bo do skóry to mu daleko

hyhy "te "b±belki" to standard w b ". a moja 13latka nie posiada b±bli, chociaż zawsze "leże" na łokciu

znaczy że w nextgen b±ble będa za dopłat±

urgu w "nextgen" przynajmiej jest miękki i obity czym¶ co ma symulować skórę. W A to zwykły czarny plastik z którego co najwyżej złazi farba o poobijanym łokciu nie wspominaj±c

no tak ... ale zapewne jest lżejszy i bardziej sporty - profi

uprzedzaj±c fakty
Cytat:
urgu

może mi też co¶ przeklepiesz

np kombi na sedana

B±belki też mam. Ale kobinuje jak tam włożyć jak±¶ g±bkę i wyrównać toto w górę. Łokieć nie będzie już poobijany (przynajmniej prawy )
Cytat:
2004-07-22 14:30:37, dARTi pisze:
uprzedzaj±c fakty
Cytat:
urgu

może mi też co¶ przeklepiesz

np kombi na sedana

Hehe lepiej popro¶ o przeklepanie skrzyni na manual. Tylko Ali nie mów bo rzuci urok.

dupa tam z ta wasz± skór± z b±blami

a jak w a jest twardy tzn. że masz miękkie łokcie

kombi --> sedan
aftomat --> manual

to jak urgu, weĽmiesz ten młoteczek?

Cytat:
hyhy "te "b±belki" to standard w b ".

I moja 12- latka też ma się dobrze

Pozdrófka
Gryzzly

To ile Wy macie tych b±belków??

Ja mam jeden... tylko, że całkiem spory. Jak na razie nic z niego nie schodzi, nie odkleja się... poza tym jak jadę to i tak tego nie widać...

...łokieć zasłania.

Pozdro
Sen

ja mam 2 , jeden duży po starym a drugi mniejszy to moze jest moja sprawka

pozdrDECA

Wy tu sobie o babelkach a mnie to doslownie ostatnio zalalo w omie.Jest pewna taka rzecz pod maska w samochodzie przy podszybiu,ktora to sie zwie kanalikami splywowymi dla wody.Chodzi o te kanaliki przy filtrach od nawiewu powietrza do kabiny Chyba mialem je dosc mocno zamulone,bo po obfitych deszczach,wracajac do Trojmiasta,na zakretach bylo slychac chlupanie,przelewanie sie wody z prawej na lewa i tak dalej.Jak wlaczylem nawiew na maxa,to najpierw zostalem opluty w twarz,potem zmoczone buty. Kurde szok!!!. Dzis rano cyklo odkurzaczem odessalem z 5 litrow wody spod dywanikow,kurde.
A przy pod szybiu wody az po wycieraczki.Kanaliki udroznilem,najpierw szukalem ich po omacku przez 15 minut. Prosze o mala podpowiedz,jak najszybciej osuszyc caly uklad nawiewu i dywaniki,bo upalow to raczej nie mamy zeby to szybko odparowalo,a pieczarek w samochodzie to ja niechce.

zalanie - dziwna sprawa, babelki wci±ż jedna wielka niewiadoma. tak apropo małych wypadków to dzisiaj spędziłam na zmianie koła w lesie hehe, było ciekawie, ale dalismy rade. - trzeba tylko głęboko oddychać .

pozdrawiamDECA

Cytat:
jak najszybciej osuszyc caly uklad nawiewu i dywaniki

dywaniki najszybciej ... żwirkiem dla kota. zostawiasz na noc i rano suchutko