METALICZNY DZWIEK....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W czasie zmiany biegów i przy hamowaniu slysze dziwny dziek jakby blacha bila o blache...Co jest grane?

Cytat:
2004-08-04 20:29:11, MaRu pisze:
W czasie zmiany biegów i przy hamowaniu slysze dziwny dziek jakby blacha bila o blache...Co jest grane?

przy puszczaniu gazu też??
Na zimnym silniku mocniej?? czy na ciepłym
Miałem kiedyś podobnie (ale tylko na zimnym silniku) okazało się że stukała na połączeniu kolektora wydechodego z wydechem ( jest tam taki pierścień metalowy)

Mam takie przypuszczenia.Jest to grozne?

Cytat:
2004-08-04 23:16:02, MaRu pisze:
Mam takie przypuszczenia.Jest to grozne?

Nie wiem czy groźne, ale na pewno wkur...

mogą to być jeszcze poduszki silnika

Baaardzo wku***!!!!
Musze to zbadac doglebnie!

Cytat:
2004-08-04 23:10:22, mss pisze:
Cytat:
2004-08-04 20:29:11, MaRu pisze:

przy puszczaniu gazu też??
Na zimnym silniku mocniej?? czy na ciepłym
Miałem kiedyś podobnie (ale tylko na zimnym silniku) okazało się że stukała na połączeniu kolektora wydechodego z wydechem ( jest tam taki pierścień metalowy)

metalowy pierścień ???
mówisz o tej uszczelce? Gdyby tam było coś nie tak to można włożyć ręke i przy pracującym silniku powinno się dać wyczuć podmuchy gorącego powietrza.
Przerabiałem wymianę kolektora w sobotę

Ja mam patent na sprawdzenie poduszek silnika:
dwie osoby potrzeba, jeden siedzi w aucie trzyma mocno hamulec wciśnięty, wrzuca jedynke, i szybkimi ruchami puszcza sprzęgło aż do szarpania silnikiem ale nie do zaduszenia jego czyli tak na wyczucie mniej wiecej do połowy skoku sprzęgła...
a drugi siedzi pod maską i patrzy co tam się dzieje, czy nic nie stuka w nic i nie obija... silnik będzie wyrywał się z poduszek

tylko pamiętaj żeby ten w środku mocno trzymał hamulec bo...

POZDRO_ALL

Dobre...! Bede działał....
Musze to wyeliminować!
Pozdro....