MotoNews.pl

Polonez 1,9D - lewe powietrze w pompie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Powiedzcie czy możliwe jest aby pompa wtryskowa zapowietrzała się w czasie postoju? Podejżewam że powietrze dostaje się po wałku napędzajacym. Fachman twierdzi że jeśli nie widać wycieków paliwa to tak się nie dzieje a powietrze dostaje się w innym miejscu, mnie to nie przekonuje, wałek ma dość znaczny luz. A gdyby układ zapowietrzał się np. przez filtr, silnik zapalałby a gasł po chwili.

No jasne! jak spytać o klocki hamulcowe rurę wydechową albo inną pierdołę na której się zna nawet moja zona to się każdy wymadrza, a na poważny temat się odezwać nie ma chętnych.

słuchaj KOLEGO!!

o KLOCKI HAMULCOWE MUSZE SIE SPYTAJ JAKIE ZAŁOŻYĆ
Ty sam nie wiesz jakie musisz założyć

Prosiłem o porade czy założyć
- lucasy
- zwykłe

EOT

Diesel?

Proponuje zaczac od rozkrecenia kazdego zlacza, kazdej opaski. Przedmuchac kazdy wezyk W ODWROTNA strone. Skrecic ladnie nowymi opaskami.

W jednym z diesli mojego Ojca taka operacja pomogla Mazdzie 626 ze 100 kph osiagac 150 kph. Pompa ssala lewe powietrze ktoras opaska, ktora mimo pozadnego skrecenia, byla niepewna.

Nic innego mi nie przychodzi do glowy.

jak wspomniał Kajtan to może byc przyczyna,ja osobiście bym sprawdził połączenie z filtrem paliwa (czy nie ma wycieków).

ale powiedz nam czy silnik daje się uruchomić po nocy, jak pracuje, czy dymi i jak bardzo i na jaki kolor.

nie napisałeś nic co się dzieje z silniczkiem więc jak mamy pomóc,

i troche mniej nerwów kolego

Z paleniem to jest różnie, czasem jest miesiąc ok. a czasem po kilku godzinach w ogóle nie mysli zagdakać, zwłaszcza jak jest zaparkowany pod góre, trzeba odpowietrzać ale ostatnio odpowietrzanie również nie przyniosło rezultatu, pompiarz sprzwdzał pompe, jest krańcowo zużyta, ale moim zdaniem pompy nie padają z dnia na dzień, autko powinno się jeszcze turlać.

Witam, mam dokładnie to samo... rano jak wsiadam do autka, podnoszę machę i pompuję tą ręczną pompką, bo w przewodach jest powietrze... za cholerę nie wiem którędy się to dostaje....

tak czy siak, myśle, że nie ma co marnować czasu na wkładanie zużytej pompy, zdecydowałem się na regeneracje, sprawdzę cały układ zasilania i zobaczymy.

Załozyłem i gdacze, tylko pasek cos za bardzo na skraju koła jeszcze więcej niż poprzednio