Czy moge przełrzyć zegary z obrotomierzem??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Brać szanowna
mam pytanko kupiłem sobie omesie 90r składaka ele niue ma wniej obrotomierza a takowy bym chciałmieć czy jak zakupie zegary z obrotomierzem czy bede je móg załorzyć bez problemów czy muszę coś jeszcze instalować.

Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam cmatt

sie zabieram z tym problemem już 2 miechy i dobrze że Ty wkońcu to zaczęłeś

więc tak.,
z tego co wiem to w niektrych omach za zegarami jest już poprowadzony przewód, który tylko wpinasz pod obrotomierz i jest git, a jak nie bedzie tego przewodu to trza jakiś przy cewce jakiś rozciąć i wyprowadzić nowy pod obrotomierz.................tylko nie wiem jakiego koloru, zdaje mi się że ten zielony co idzie od cewki

niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni koledzy

zegary się kiedyś pytałem to u mnie chodzą po 100zł ze śrotu ale pewno trza bedzie powymieniać jeszcze w nim kilka żarówek

i jeszcze pzostał (sie za bardzo nie znam) problem kalibracji obrotomierza ....................bo chyba takie coś istnieje

dobra , ide, weterani piszcie
pozdr

jeśli chodzi o obrotomierze to w 99% przypadków wystarczy podłączyć kostki (2szt) do zegarów, a kabel jest już poprowadzony - tak było u mnie. Należy zwrócić uwagę na to, aby kupić zegary od diesla - jeśli się ma diesla a jeśli się ma benzynę to na liczbę cylindrów: 4 lub 6. Przeważnie 4-garowe mają prędkościomierz do 220.

nie no.wystarczy kupić taki żeby na prędkościomierzy było 220 max....................a może se zakupie taki do 280 żeby se humor poprawić ale pewnie nie ma rady bo tylko te do 220 mają prędkościomierz na linke

ilku- to ile kabelków idzie do obrotomierza?????????????
ta kostka bedzie luźno rzucona za zegarami??????????

bo jutro przejde się rozebrać ponownie tablice żeby sprawdzić jak to jest naprawde

Jak miałem vectre to wystarczyło zamienić zegary i podłaczyć kostki. Moja vectra nie był to full wypas a wręcz golas więc w omie nie powinno być problemu.

Shinobi ma racje, moja omka jest prawie golutka i wystarczyło podłączyć kostki, przy kupnie licznika musisz kupić z takim samym oznaczeniem na prędkościomierzu W709 czy jakoś tak a reszta powinna być bez problemu.

3 kostki

Witam

Moja GL-ka nie miała przewodu w kostce do obrotomierza ( reszta pasowała bez problemu )

Pozdrawiam
Edmund Dantes

Panowie i Panie
czy bedzie chodził obrotomierz od diesla na silniku benzynowym co musze sprawdzic, i jeszcze jedno pytanko powiedzcie mi jak sie dostać do deski co trzega poodkrecać i jak się wymontowywuje włącznik od siateł.

pozdrawiam cmatt

cmatt prześlij mi adres mailowy to wyślę ci rysunek jak wyjąć ten wyłącznik. Co do obrotomierza to raczej nie będzie chodził.