Mokre pasy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czytam to forum od ok. 4 miesiecy i dzieki Wam 2 miechy temu kupiłem sobie to autko (1.5, 96r).
Po ostatnich deszczach zauważyłem, że tylne pasy bezpieczeństwa są mokre i cholernie capią. Czy ktoś tak miał, coś zrobił? Skąd ta woda? Czy uszczelnienie słupka C pianką montażową ew. silikonem coś pomoże?
Dzięki
Vajta

Zwróć też uwagę na uszczelkę tylnej szyby. U mnie trochę przepuszcza (może nie tyle cieknie, co puszcza wilgoć w jakiś czarodziejski sposób) i w związku z tym rozwarstwiła mi się już podbitka przy suficie.

Ale zeby az pasy byly mokre?? Moze jekies nieszczelnosci przy uszczelkach drzwi i szyb?

Raz w Taunusie mialem fajna (teraz tak pisze) przygode...
Spieszylo mi sie do kobiety, byla burza, lalo mocno. Wjechalem w kaluze (czyt. jechalem prosto po drodze), sila wody uciekajacej spod przedniego prawego kola byla na tyle durza, ze wyrwala powiedzmy okrag o srednicy 15 - 20cm skorodowanej blachy z miejsca, gdzie pasazer trzyma stopy.
Jakiez bylo moje zdziwienie, kiedy w moim krazowniku poleciala na mnie woda, caly slup wody!!! Fotele mokre, ja mokry, podsufitka mokra... przez kilka chwil mozna by bylo na podlodze chodowac calkiem spore rybki. Przez nastepne 30 kilometrow bluznilem jak szewc.

A wy sie mokrymi pasami prezejmujecie...

Znalazlem ten post przez przypadek i odpowiadam... moze sie komus przyda. Mokre pasy to prawdopodobnie jeszcze nic. Najlepiej sprawdzic tylnia kanape podnoszac ja oraz podloge. Jesli poczujecie wilgoc lub mokra gabke to bardzo prawdopodobne, ze przez szczeline przy uszczelce dachowej tuz nad tylnymi drzwiami jest mala szpara przez ktora sie wlewa woda i po uszczelce splywa do kabiny. Mozna albo uszczelnic uszczelke dachowa w rogu nad drzwiami jakims klajstrem lub po prostu przykleic cala uszczelke dookola drzwi tylnych tak aby woda po niej nie przeplywala do wnetrza. ja tak zrobilem i jest sucho!
Robert