MotoNews.pl

Chcę kupic BMW E30 prosze o pomoc !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam jedna wielka prosbe chcialbym na dniach sprowadzic z niemczech samochod bmw e30 obecnie nie dysponuje wielka suma pieniedzy dlatego interesuja mnie roczniki od 19986 do 1990, jesli forumowicze wspomogliby mnie swoimi radami bylbym bardzo wdzieczny! interesuja mnie ogolne wiadomosci tzn. jaki silnik jest najlepszy, czy nie bedzie problemow z zalozeniem gazu tzn. w tych rocznikach jaki jest kolektor ssacy, jak z czesciami do tych samochodow przykladowe ceny czesci, czy wogole warto kupic bmw e30 czy moze zakupic cos innego, .... za wszystkie odpowiedzi i pomocne rady z gory wielkie dzieki ! pozdrawiam goraco !

Witam!
Niedawno przywiozlem E-30 cupe też z niemiec. 1988r z dwulitrowym silnikiem. Z gazem nie ma żadnego problemu, kolektor jest metalowy, wiec pakujesz najtańszą instalacje, do kufra wchodzi 60l butla i jest jeszcze sporo miejsca w bagażniku. Moja wersja byla obniżona wiec kupiłem tylne sprężynki po 30 zł za sztuke (giełda) a całe McPehrsony razem z tarczami po 70 zł za sztukę. Części wbrew opiniom wcale nie są takie drogie. Kumpel musiał wymienić przepływomierz i okazało się że bez problemu pasuje oplowski za grosze. Naprawdę polecam tą wersję, bardzo fajna fura za nieduże pieniądze, no i ten pomruk rzędowej szósteczki... KupuJ, kupuj

Cytat:
2004-08-04 13:30:47, Skoora pisze:
Kumpel musiał wymienić przepływomierz i okazało się że bez problemu pasuje oplowski za grosze

moj kumpel sobie kupil 320 e 30 rozbita ostatnio i ja skladamy.okazalo sie ze przeplywomierz jest walniety...wie ktos moze od jakiego opla pasuje ?
chodzi o dwójaka

sądzę że od 2 litrowego opla z wielopunktowym wtryskiem będzie pasował.
pozdrawiam