| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adamdn Miłośnik FSO Polonez Atu Plus 1.4 ... Olsztyn / Gdansk | 2006-04-07 13:33:58 Hmmm.. jakos malo w to wierze bo mam 2 Rovery i do mnie Bagnetowy Monster nie dotarl Jedyne wg mnie co moglo sie zdarzyc to: ulamala sie koncowka lub tez sie nadlamala a do konca pekla dopiero w srodku i lezy teraz w misce olejowej Nic innego mi to glowy nie przychodzi. Jezeli bys chciala nowy stary bagnet to daj znac - wiem gdzie takich maja na kopy.
tak mi sie teraz przypomnialo - tak bedziecie mieli jezeli nie patrzycie jak WYKRZYWIONA JEST MIARKA. Nalezy ja wkladac w okreslonj pozycji a nie za kazdym razem inaczej. Wtedy plastik peka i robi sie taki zonk Pozdrawiam adamdn |
Bocian_s_313_PTK Miłośnik FSO PN Rover Siedlce | 2006-04-18 13:33:48 Dobrze że ja mam bagnet na "drucie" . No i oczywiście zawsze wkładam w ten sam sposób. |
mastah22 PoldRover Kietrz | 2006-04-23 03:25:15 Mnie równiez złamał sie plastikowy w tym samym miejscu,jego klejenie nic nie dało...Teraz mam oryginalny bagnet z rovera 214,jest metalowy i nie łamliwy ![]() |
adamdn Miłośnik FSO Polonez Atu Plus 1.4 ... Olsztyn / Gdansk | 2006-04-23 13:45:56
Wszystko sie zgadza - z tym ze metalowy odpowiednik z Rovera nie jest identyczny Nie pamietam teraz w ktora strone przeklamuje ale 5mm napewno w gore lub w dol. Chyba wkladal sie nieco glebiej..... |
mastah22 PoldRover Kietrz | 2006-04-27 18:02:26 nie mozliwe mam silnik wyjety z Rovera 214SI i porównywałem długosci rurek na bagnet z poldroverowska,sa takie same... |
adamdn Miłośnik FSO Polonez Atu Plus 1.4 ... Olsztyn / Gdansk | 2006-04-27 18:13:51
A zwrociles DOKLADNIE uwage na punkt mocowania?? Nie chodzi tu o dlugosc calego bagnetu lecz o glebokosc na jaka wchodzi w rurke. W moim przypadku byla zupelnie inna (choc wzieta z Rovera K16 1,4) wiec kupilem druga z Poldka
Pozdrawiam adamdn P.S. Bagnet polamany zostal na zewnatrz przez nieuwage (nie moja oczywiscie ) |
mastah22 PoldRover Kietrz | 2006-04-27 22:58:03
|
Bocian_s_313_PTK Miłośnik FSO PN Rover Siedlce | 2006-04-28 09:18:43 Jeśli już to 0,5cm wyżej jest ten metalowy. Jakże wielkie zdziwienie moje było gdy po wlaniu 4,5l oleju miałem zaledwie 3/4 stanu. Różnica prawdopodobnie moze wynikać z kąta nachylenia silnika. MOże w poldku jest bardziej przechylony w stronę kolektora wydechowego przez co poziom oleju w miejscu wchodzenia bagnetu do miski jest inny dla poldrovera i rovera. |
Bocian_s_313_PTK Miłośnik FSO PN Rover Siedlce | 2006-07-26 11:50:16 odkopuje umarlaka jako że podczas ostatniego zloru przeprowadziłem pewne doświadczenie tzw. metodą porównawczą.
Jako że zjechalo się kilka poldroverów z jednym miejscu była okazja porównać bagnety. I oto wnioski: oba bagnety mają zbliżoną długość. Max poziom jest jednakowy mierząc od miejsca oparcia o rurkę. Minimum w bagnecie metalowym jest o kilka mm (3-5 ach ta pamięć) nizej niż w plastikowym. jako że to ja posiadam metalowy bagnet i ostatnio nie raz pomykałem z minimum na nim stwierdzam że jeszcze nigdy nie zapaliła mi się konktrolka oleju w czasie jazdy. Podobnie stwierdził jeden z posiadaczy plastikowych bagnetów że może spokojnie zejść około 0,5cm poniżej minimum i nie zaobserwuje reakcji kontrolki. bardzo mnie ciekawi skąd wynika ta różnica i który bagnet pokazuje 1 litr miedzy min a max??? |