Lustereczko powiedz przcie kto cie qur... wysteruje?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chyba zaczynam być nudny ze swoimi postami ale mam kolejną zagadkę w medzi.. mianowicie lewe lusterko (oczywiście lusterka elektryczne) ma defekcik : działa do góry i w lewo a w dół i prawo nie. Silniczek chodzi a lusterko soti.
Czy wiecie jak sie do tego zabrać.???
w sumie wydaje mi sie że mogło coś sie na trybikach zwalić ale jak dostać się do lusterka??

u mni ejest tak że czasami ni chce chodzić góra-dół albo prawo-lewo..............ale zawsze pomaga kilkakrotne przełączenie lewe sterowanie-prawe sterowanie i jest git

Otis mam dla Ciebie rade - docisnij lusterko bo wyskoczylo z jednego przegubiku

pozdro

I znowu to samo. Przeczyść przełącznik, bo się tam duzo syfu zbiera i styki przy lusterku, bo śniedzieją. I przeglądaj wątki.

QNA on napisal ze silniczek chodzi...

Ale może chodzić tylko jeden a drugi nie, bo całe lusterko sterowane jest tylko dwoma silniczkami. Możesz też zdjąć szkiełko i zobaczyć które bolce wychodzą. Instrukcja zdejmowania szkła: wciśnij je od strony szyby wgłąb puszki, podłóż palce z drugiej strony pod plastik ze szkłem i wyciągnij na zewnątrz. Trochę pozgrzyta ale wyjdzie i musi jeszcze wyskoczyć z kuleczek. Jeśli masz podgrzewane to zostanie na kabelkach a jeśli nie, to nie upuśc żeby nie stłuc.

Ale przedtem rada jeśli coś grzebałeś i wyciągałeś lustra to może po prostu nie wkoczyły ci te bolce do regulacji.
Jeśli chcesz przesunął lustra w tym kierunku w którym niby nie działa i po jakimś czasie słyszysz takie przeskoki - maxymalnie wykręcony bolec - to na mur nie wcisnąłeś do końca lustra i te bolce są luźne.

Oki dzięki wielkie. wydaje mi sie że słyszałem żę są przeskoki. więc dzisiaj przetestuje. mam nadzieje ze pomoże.
Dzięki za odpowiedzi.

zawsze lepiej docisnąć lustro może pomoże jak nie trza zdemontować i szukać przyczyny