2,0 czy 1,8

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co lepiej wstawic 2,0 litrowy silnik od argenty czy moze 1,8? jak prezentuje sie jazda, charakterystyka pracy silnika, jak wkreca sie w obroty, moment obrotowy? Potrzebne mi sa porady i wiadomosci na ten temat!!!!!

slyszalem opinie,ze 1,8 jest lepszy.Mniejszy skok tloka ,przez co moment jest na nizszych obrotach,dzieki czemu latwiej go modyfikowac,a przeciez roznica mocy na tych silnikach jest niewielka,wiec ja bym radzil 1,8

Z racji krótszego skoku tłoka, 1.8 lepiej znosi wyższe obroty. Moment ma mniejszy o 10Nm od 2.0, ale jest ciut wyżej.

zapytaj BodzioT, on zrobi ci prawdziwy wyklad, dlaczego 1,8 jest lepszy, on takiego ma i nie moze sie przestac zachwalac...
ja tam bym wolal 1,4.... rovera

Thx Piter za wyprostowanie mojej wypowiedzi

2.0!!! Jest dużo bardziej elastyczny i ciągnie od niższych obrotów. Aha Zużycie paliwa też jest jakby niższe...

Cytat:
2004-08-02 17:45:58, Quattro pisze:
2.0!!! Jest dużo bardziej elastyczny i ciągnie od niższych obrotów. Aha Zużycie paliwa też jest jakby niższe...

W 2.0 mniejsze zuzycie??

Porównywałem kiedyś z Bladym (132 1. i tak wyszło... Chybą że ktoś ma nonstop 5000 obr na silniku

Cytat:
2004-08-02 19:20:15, Quattro pisze:
Porównywałem kiedyś z Bladym (132 1. i tak wyszło... Chybą że ktoś ma nonstop 5000 obr na silniku

Takie 5000 to lepiej wlasnie znosi 1.8 Ale 1.8 a 2.0 to mala roznica w pojemnosci wiec spalanie powinno byc podobne.

Elastyczność bracie elastyczność

Wstaw sobie 1.8 od Rovera

Cytat:
2004-08-02 23:09:07, Quattro pisze:
Elastyczność bracie elastyczność

Orgia obrotow bracie

Ja chcę wstawić (czyt. PLANUJE choć już go mam wraz ze skrzynią) silnik od Rovera 2.0, a przerabiać będę w byłym FSO na Żeraniu wraz z kolegą i jego ojcem jak by nie patrzeć jednym z projektantów Poldka Caro i Atu
do poldka można też wsadzić 2.8 od Forda Scorpio tylko że maskę trzeba przerobić bo wystaje

Cytat:
2004-08-03 22:28:35, Gradku pisze:
Ja chcę wstawić (czyt. PLANUJE choć już go mam wraz ze skrzynią) silnik od Rovera 2.0, a przerabiać będę w byłym FSO na Żeraniu wraz z kolegą i jego ojcem jak by nie patrzeć jednym z projektantów Poldka Caro i Atu
do poldka można też wsadzić 2.8 od Forda Scorpio tylko że maskę trzeba przerobić bo wystaje

To mi wystarczy zwykly 1.4 Ale dzialaj!!! Bo bedziesz pionierem i chcetnie to zobaczymy

Cytat:
2004-07-31 15:38:51, k1cyprys pisze:
zapytaj BodzioT, on zrobi ci prawdziwy wyklad, dlaczego 1,8 jest lepszy, on takiego ma i nie moze sie przestac zachwalac...

Święte słowa Cyprys Bodziot powie wszystko co trzeba :0
wtedy bedziesz wiedzial który lepszy !!!! pozdrawiam.

Cytat:
2004-08-04 12:24:33, will pisze:
Cytat:
2004-07-31 15:38:51, k1cyprys pisze:

Święte słowa Cyprys Bodziot powie wszystko co trzeba :0
wtedy bedziesz wiedzial który lepszy !!!! pozdrawiam.

No mi sie wydaje ze BodzioT bedzie zachwalal raczej swojego

z tym scorpio 2,8 to powaznie? czy to coshwort? to by musialo niezle wymiatac... hehe.. tylko to spalanie i oc...

z tym 2,8 od scorpio to powaga, jeden mój koleś z wawy już tak zrobił i ma taki dziwny wlot na masce wygląda jak parapet, albo daszek na masce ?! zamyka szafe, ma odcięcie przy 250 km/h, ale tylko dzięki temu że wymienił wszystko oprócz karoserii, czyli to jest jakby Ford scorpio z budą od Poldka Caro 1997... niedługo zdjęcia, samochodzik się teraz szpachluje i maluje na lakier ... Standox perełka silverstone blue poprzerabiał mu zderzaki, progi i wywalił wszystkie klamiki, znaczki, listwy boczne i wrzucił na ładną felgę 16" OZ Polaris...
Robi już go prawie od roku, teraz ma wakacje i już go kończy...
jak mówiłem foty niebawem...

... a miał być to zwykły seryjny poldek tylko z lepszym silnikiem nie rzucający się w oczy...

Cytat:
2004-08-06 10:55:13, Gradku pisze:
... a miał być to zwykły seryjny poldek tylko z lepszym silnikiem nie rzucający się w oczy...

Zawsze tak jest...