MotoNews.pl

Termometr ;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam pewien problem, a mianowicie termomert wyświetla mi temperaturę od 55 st do 80 st. Czym to może być spowodowane ??
Przypuszczam, że padnięty jest czujnik, jeżeli tak, to gdzie on jest ??

Pozdr.

Skala Fahrenheita

W Be to nie wiem gdzie jest, ale jak go już znajdziesz, to spróbuj przeczyścić styki. Jak kiedyś czyściłem styki i założyłem termometr z powrotem, to też mi tyle pokazywał i dopiero po ok. godzinie doszedł do 20 st. Może więc ci styki nie łączą.
W A termometr jest po prawej, na dolnej stronie zderzaka (jest takie zaokrąglenie z dziurką z której właśnie wystaje termometr) stojąc przodem do samochodu.

W B (u mnie tak jest) termometr jest od strony kierowcy w zderzaku na dole jest taka puszka a w niej siedzi sobie ustrojstwo siemensa, ale słyszałem również że czasami był motowany w lusterku lewym (chociaż nie wiem czy to prawda).

Bzdura,musi byc montowany pod zderzakiem,nie w lusterku,jego perwotnym zadaniem bylo wykrywanie niskiej temperatury,ktora powoduje gololedz na jezdni,zawsze kiedy jest blisko temperatury 0 to komp,zasygnalizuje to tobie,chocby przez mruganie wyswietlanej temperatury,a z lusterka to co ma pobrac,temperature wiejacego wiatru,czy spalin stojacej obok ciezarowki?

Nie wiecie, czy czujnik jest do nabycia poza serwisem?

Cytat:
2004-12-14 08:01:00, krzysiek_33 pisze:
Nie wiecie, czy czujnik jest do nabycia poza serwisem?

często jest na allegro

jop potwoerdzam do nabycia na allegro

A po co Ci poza serwisem.Stary w każdym sklepie opla dostaniesz to ustrojstwo.Koszt to okolo 20-30 zyli.Czujniki temperatury w oplach sa wszystkie jednakowe do kazdego modelu o ile mi wiadomo.No i jest on oczywiscie w zderzaku ,to tak dla formalności.

Wczoraj pytałem, u nas 52 złote; wiadomo, na prowincji oszukują

EDIT
Znalazłem na allegro - 19zł

[ wiadomość edytowana przez: krzysiek_33 dnia 2004-12-15 07:54:24 ]

to ja mam jeszcze pytanie dotyczące czujnika temperaturki zewnętrznej w omce A. Po przełączeniu kompika na temp. nic nie pokazuje, szukałem czujnika ale go nie znalazlem. pod lewą lampą za to dyndają dwa kabelki, jeden niebieski, drugi niebiesko-biały (cienkie dosyć). czy tu powinien być czujnik?

dokladnie tak.

wielkie dzięki, jutro w takim razie do sklepu po czujnik i na szrocik po wtyczke, bo ktoś ją upitolił