| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2004-08-04 09:59:50 Baby noszą te swoje gadżety z nylonów różnych i później tak to jest.
Pozdrawaiam |
QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2004-08-04 11:07:19 Nie ma jak gas. he he |
bbart27 OMEGA-A/Astra Classic Będzin | 2004-08-04 12:59:34
Popieram w tej kwestii jednak gazik jest the best |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-08-04 17:10:16 Ale w Polsce nie słychać o takiej przyczynie pożaru na stacji.
Polska biedny kraj ludzie chodza boso i nie są naelektryzowani. |
rw12 MV6 lodz | 2004-08-04 23:04:55 paweldm:
to nie tak. w polsce mamy madre i piekne kobiety a one nie kreca sie podczas tankowania. |
GRYZZLY Łódź | 2004-08-05 01:32:16
No tak - popatrzmy zatem jak to robią kobiety |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-08-05 04:12:30 GRYZZLY masaaaaakra nie chcial bym tam byc pewnie posikal bym sie w gacie |
Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2004-08-05 09:43:40 POSTULAT:
Wszystkie piękne kobiety powinny tankować samochód bez zbędnej odzieży. Zmniejszy to ryzyko pożaru a i innym kierowcom będzie milej. |
darq LOB MEMBER SENATOR C30SE Warszawa | 2004-08-06 09:04:27 niby artykuł ok, ale jest w nim trochę bzdur, np. to:
bardzo proszę pokazać mi normalny (sprawny) telefon lub pilot, który przy normalnym użytkowaniu będzie iskrzył a w tym akapicie:
kompletnie nie widzę związku pierwszego zdania z drugim. Zamiast jakoś uzasadnić, że rozmowa przez tel. może (niby) spowodować pożar, mamy dalszy ciąg bełkotu "powszechnie wiadomo..." nie rozumiem także nakazu wyłączania radia i świateł podczas tankowania (owszem, światła można wyłączyć, ale jaki to ma związek z tankowaniem) i dalej...
znowu bełkot, tu chodzi właśnie o to dotknięcie metalowego elementu, a nie sam fakt zamknięcia drzwi (drzwi przecież można zamknąć trzymając za plastikową klamkę lub popychając w szybę)... Poza tym, zabrakło mi uwagi o to, by dbać o stan instalacji elektrycznej samochodu, gdyż tu właśnie widzę bez porównania większe zagrożenie niż rozmowa przez telefon czy słuchanie radia ogólnie, cel słuszny, ale autorowi samego tekstu brakło nieco IQ (brak logiki i spójności) oraz jakiegokolwiek zmysłu technicznego. |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-08-06 09:20:40 z tym popychaniem szyby, to racja.
Ja w zimie, czesto jestem kopany jak wysiadam i zamykam. Dlatego sie wnerwiłem i wysiada ma tak, żeby niczego nie dotykac, a drzwi popycham o szybe. |
![]() kalafior grabiarka na rope gdzies daleko | 2004-08-06 13:40:55 darq - i tu sie mylisz. Otorz urzadzenia takie jak aparat telefoniczny (oczywiscie komorkowy) emituja fale elektromagnetyczne i sredniej mocy ok 0,2W. Malo kto wie, ze telefon emituje je w sposob "pulsacyjny" (tak to okresle) a emisja zajmuje tylko ulamek czasu calej pracy telefonu. Efektem jest, ze moc fal elektromagnetycznych szczytowa mowe wynosic nawet do 2 W. Wiadomo, ze dielektryki w polu elektrycznym elektryzuja sie (bezyna jest dielektrykiem) i przeskok iskry moze nastapic pomiedzy elementami naladowanymi o roznych potencialach. Twoje czepialstwo jest chyba powodowanie niedowierzaniem, niewiedza lub czym tam innym. Uwierz - komorka moze zaklucic wiele urzadzen - np slychac prace komurki w telewizorze czy radio dlaczego, przeciez pracuja na innym pasnie czestotliwosci - a jednak. One emituja bardzo silne sygnaly. |
darq LOB MEMBER SENATOR C30SE Warszawa | 2004-08-06 16:01:20 Pozostanę niewiernym tomaszem i nie uwierzę, dopóki nie zobaczę komórki sypiącej iskrami. Co do zakłócania innych urządzeń to oczywiście masz rację, a efekt ten zna chyba każdy posiadacz komórki, ale nadal nie widzę co to ma wspólnego z iskrami mogącymi spowodować zapłon par benzyny. Myślę, że w przypadku stacji benzynowej prędzej może chodzić o potencjalną możliwość zakłócenia pracy elektronicznego licznika w dystrybutorze.
Boogie: wysiadając najpierw łap się ręką za górną krawędź drzwi i (cały czas trzymając) dopiero wtedy stawiaj nogę na ziemi, działa w 100%. |
GRYZZLY Łódź | 2004-08-06 17:00:55
Koniecznie na bosaka |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-08-07 15:18:28 a co do komórek:
są takie gadżety które świecą w momencie nawiązywania połącznia do naklejania na komórkę lub w stojakach do nich, więc a
są takie specjalne odgramiacze do montażu przy drzwiach i przed wysiadaniem trzeba tego dotykać wtedy nie kopie, miałem coś takiego w fieście. |