Guziczek nad pedałem sprzęgła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatnio spryskiwałem wszystko co się rusza w omie cx80 i moje zaskoczeni nie miało granic jak ujrzałem jakiś czujnik nad pedałem sprzegła którego można uruchomić jak pedał pójdzie max do góry
co to za pioruństwo............wciskałem to i ni ma żadnej reakcji

co to bo nie moge po nocach spać??????????????kolejną tajemnicę przede mną ma oma

pozdr

Jest to gumowy ogranicznik pod pedałem gazu. Zdjęcie go wiele nie da . Trzeba obejrzeć jak wychyla się przepustnica.
Jeśli byłby Ci zbędny ten element chetnie się nim zaopiekuję.

on jest nad pedałem sprzęgła i taka zasada działania jak ten od hamulca tylko odwrotnie

a'propo to i tak nie mam nigdy gazu do deski bo mam dywaniki za grube

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2004-08-05 13:09:10 ]

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2004-08-05 13:11:08 ]

Fakt nie doczytałem. Miałeś wcześniej automat?

[ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2004-08-05 13:53:32 ]

nie miałem automata....................ale to jest składak i podobno silnik jest 'z96r dlatego składak,,,,,,,,,a może był automat kiedyś................jak to zesprawdzić

dobra
automata nie było na 99,9%

ten czujnik się wciska jak pedał sprzęgła idzie max do góry.............jak macie blisko omę to zobaczcie to sami, taki czarny czujnik

jak sie podnosi pedal do gory zapala sie kontrolka chyba od hamulca recznego(nie pamietam a nie chce mi sie isc do auta)-oznacza zuzycie sprzegla(okladziny tarczy lub docisku)i prawdopodobnie do tego sluzy ten guziczek.

oczywiscie kontrolka ta zapala sie u mnie w samochodzie w innych moze byc inaczej-moj staly dopisek

wciskałem to i nic sie nie zapalało na tablicy
bo pewno nie działa

dobrze mówisz, to musi być to

Cytat:
PiotrS pisze:
Jeśli byłby Ci zbędny ten element chetnie się nim zaopiekuję.

Ja miałem automat a teraz mam manuala i pstryczek spod pedała w garażu. Co ty na to?

Wlasnie sprawdzilem
Zapala sie kontrolka od recznego jak uniose pedal sprzegla max do gory, palcem nie sprawdzalem bo mam taka oslonke i nie chcialo mi sie jej zdejmowac.
Gozer

Cytat:
2004-08-05 15:02:41, CzaRny3000 pisze:
jak sie podnosi pedal do gory zapala sie kontrolka chyba od hamulca recznego(nie pamietam a nie chce mi sie isc do auta)-oznacza zuzycie sprzegla(okladziny tarczy lub docisku)i prawdopodobnie do tego sluzy ten guziczek.

oczywiscie kontrolka ta zapala sie u mnie w samochodzie w innych moze byc inaczej-moj staly dopisek

dokladnie do tego to sluzy

to już problem rozwiązany
jeszcze tylko naprawie ten czujnik i bedzie git, łatwiej bedzie go naprawić jka już sie wie od czego on jest

ale konstruktorzy to naprawde nie mam na chłodnicy czujnika od ilości płynu ale za to mam czujnik od zużucia sprzęgła.............coś czuje że z inżynierami opla spotkam się w sądzie
pozdr

Jak to nie masz czujnika jest czujnik na zbiorniczku wyrównawczym w nakrętce - i taż świeci jak mało

Człowieku.................
wyposażenie omy jest takie pogmatwane że głowa mała, nie mam zbiorniczna wyrównawczego , ,,nawet nie mam tych głupich wycieraczek reflektorów(które bardzo chce mieć )

dobrze że mam wspomaganie bo są omy bez tego nawet

no to jest mi niezmiernie przykro z tego powodu, że nie masz zbiorniczka wyrównawczego (oj skąpe wyposażenie).
A co do tych wycieraczek to też nie mam ale wogóle nie tęsknię za tym wynalazkiem

Cytat:
ale konstruktorzy to naprawde nie mam na chłodnicy czujnika od ilości płynu

Ale masz za to chłodnicę z korkiem, a my "skomputeryzowane rozruszniki" nie mamy, to nie wybredzaj